Gün geçtikçe o kadar fazla yenilik ile karşılaşıyoruz ki saymakla bitmez. Bu yeniliklerden biri de araba kiralama işlemlerinde karşımıza çıkmaktadır. Yeni nesil kişiden kişiye araç kiralama ile tanışmanın tam vakti.

Yeni Nesil Araba Kiralama Sistemi İle Tanışın!

Yıllardır ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan sistemlerden biri hiç kuşku yok ki araba kiralama sistemidir. Bu sistem ile kişiler araç ihtiyaçları olduğu sırada bunu kiralama yöntemi ile çözmekteler. Bu sistem araç sahibi olamayanlar için de güzel bir çözüm olmakla birlikte araç ihtiyaçlarını uygun fiyatlara çözmelerini sağlıyor.

Araç kiralama son yıllarda farklı bir boyuta geçerek standart rent a car sisteminden ayrıldı ve kendini yeniledi. Bu yeni sistemde kiralamayı firmalar değil aracı kurumlar yaparken, aracı kurumlar hiçbir şekilde filo bulundurmuyor ve sadece aracılık ediyor. Kurulan bu sistemde aracını kiralamak isteyen kişiler aracını sisteme ekleyerek, araç kiralamak isteyenlere sunuyor ve bu kişiler araba kiralama işlemini kişilerden yapıyor.

Kişiden Kişiye Araç Kiralama

Kişiden kişiye araç kiralama hizmeti, 2010 yılından sonra Amerika’da ortaya çıktı ve sonrasında ise Avrupa ile dünyaya yayıldı. Bu hizmet araç kiralamak isteyen kiracılar ile sahibi olduğu aracı kiraya vermek isteyen kişileri bir araya getiriyor. Bu sayede araç sahibi olup, fazla aracı olan, aracını sadece belirli dönemlerde kullanan veya aracından sadece gelir elde etmek isteyen kişileri sistem üzerinden araçlarını kiraya vererek gelir elde etmesini sağlayan bir sistemdir.

Ülkemizde araç fiyatları, akaryakıt fiyatları, otopark fiyatları, sigorta, kasko, muayene ücreti ile birlikte vergi oranlarının durumu da işin içine girince araç sahibi olmanın zorluklarının yanı sıra bir de aracı olanlar için de zor durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle aracı olmayanlar satın almak yerine kiralama, aracı olanlarda masraflarını çıkarabilmek adına araçlarını belirli dönemlerde kiralama yoluna gidebiliyorlar.

Sistemin Avantajları Nelerdir?

Araba kiralama, son yıllarda vergi oranları ve akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle çok daha popüler bir hale geldi. Bu nedenle araç kiralamak isteyen kişilerin sayısı da arttı. Bununla birlikte ortaya çıkan sahibinden araç kiralama sistemi de hem araç kiralayana hem aracını kiralayan çeşitli avantajlar sunuyor. En basit örnek olarak ise aracını kiralayan kişi açısından sabit giderden kurtularak sabit gelir elde etme ve aracın masraflarını karşılama gibi bir olanak sağlamasını örnek verebiliriz. Diğer taraftan da araç kiralamak isteyen kişi için de bu sistem uygun fiyata kaliteli araç kiralama olanağı sağlamaktadır.

Aracımı kiralamak istiyorum diyorsanız veya uygun fiyatlı araç kiralamak istiyorsanız Arabalı ile tanışabilirsiniz.