Mercedes-Benz’in AMG S63 modelinin elektriklisi olarak düşünülen Mercedes-Benz EQS hakkında bir takım ayrıntı gün yüzüne çıktı. Mercedes’in elektrikli sedan olarak düşündüğü EQS 550 4Matic’in 450 at kuvvet ve 760 Nm torku, AMG ile 600 beygir zorlama ve 900 Nm torka yükseltmesi bekleniyor.

Tesla Model S Plaid ve Porsche Taycan'a muhalif olan Mercedes-Benz EQS, 0'dan 100 kilometreye 3-4 saniyede ulaşacak. En Fazla hızının 250 km/saat olması beklenen model, tam dolu bataryalar ile 690 km yol kat edebilecek.

Shiftdelete'ın haberine göre bir takım kaynaklar menzilin abartıldığını ve aracın azami 515 km menzil sunacağını belirtiyor. Aracın tabanında bulunan 100 kWh kapasiteli bataryaların çabuk yük desteği ile 20 dakikada yüzde 80 sorumluluk olabileceği de belirtiliyor.

Mercedes-Benz EQS'in henüz tanıtım tarihi hakkında bir veri bulunmuyor. Fakat Mercedes'in önce yeni cins S Serisini, sonra da önce EQS 4Matic, arkasından da AMG versiyonunu tanıtmasını bekliyoruz.

En iyi ihtimalle 2021'in sonlarında görmeyi düşündüğümüz bu modelin premium sedan segmentinde rekabeti arttıracağına muhakkak gözüyle bakılıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur