Geri Sayım Başlarken Türkiye’de Seçim Panoraması

Genel seçimlere doğru hızla gittiğimiz şu günlerde, Türkiye’nin seçim panoramasını merak ediyor musunuz? Peki, siz oyunuzu belirlemiş durumda mısınız? Yoksa hâlâ “kararsız seçmen” tarafında mı yer alıyorsunuz?

Taraflı tarafsız herkesin ilgi odağı olan mevcut oy dağılımı, ister istemez merak ediliyor ve günbegün, farklı anket firmaları, farklı sonuçları açıklıyor.

Hangi parti son seçimden bu yana güçlendi, hangi parti kan kaybetti? Başta Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Gelecek Partisi (GP) olmak üzere yeni kurulan partilerin katılacağı bu ilk seçimde oy potansiyelleri nedir, ne olabilir? Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) geçmiş kadrosunda yer alan isimlerden Ali Babacan ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dâhil olduğu, CHP, İYİ Parti, SP ve DP’nin de diğer bileşenlerini oluşturduğu Millet İttifakı, henüz açıklamadığı adayı ile iktidarı ele geçirebilecek mi, yoksa 20 yıllık Recep Tayyip Erdoğan iktidarı ile MHP ve BBP’nin de diğer ayaklarını oluşturduğu Cumhur İttifakı yönetimi devam mı edecek?

Sizin bu konuda fikriniz ve oyunuz nedir?

Online Seçim Anketi” sonuçları ne söylüyor, seçmen nabzını nasıl tutuyor?

SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde! SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde!

Arasecim.com Seçmen Nabzını Tutmaya Devam Ediyor!

Online anketi #arasecim, tarafsız ve öncü yaklaşımıyla Türkiye’de seçmen nabzını tutarak en doğru, en sağlıklı veriyi yakalamayı hedefliyor.

Yalnızca gerçek kişilerin kaydolabildiği, her vatandaşın tek bir oy kullanabildiği, istemeleri durumunda seçim yasaklarına kadar oylarını değiştirebildiği bir online sistem.

Sisteme kaydolmak için, Nüfus İdaresinin teyit amaçlı istediği bilgilerin dışında hiçbir bilgi paylaşmanız gerekmez; yalnızca isminiz ve doğum yılınız kayıtlarda yer alır.

Unutmayın; #araseçim, anlık bir anket sistemi değildir; sonuçlar, seçim yasaklarına kadar sayısız kere değiştirilebilir.

Anket firmalarının paylaştığı anket sonuçlarını değerlendirdiğimizde, sağlıklı ve net bir veri elde edilemediğini görüyoruz. Bunun temel sebeplerinden birkaçı “kararsız seçmen”, “taraflı anket” gibi manipülasyona açık olmasıdır. arasecim.com, en sağlıklı, tutarlı, net sonucu verebilmek için “kararsız” ve “diğer” gibi seçeneklere anketinde yer vermez. Bunun yerine, seçmenin tercihini istediği kadar değiştirebilme imkânına sahip olduğunu belirmiştik ki bu sayede, anlık veriler yoruma gerek bırakılmaksızın tutulabilmektedir.

#araseçim olarak temel ilkelerimiz; tarafsız, manipülasyondan uzak, sonuç odaklı, adil, bilinçli ve güvenli bir online seçim imkânı sunabilmektir.

Hedef; en az 1.000.000 vatandaşa ulaşarak, sandıktan elde edilecek sonuçlarla aynı doğrultuda veri elde edebilmektir.

Vatandaşların olası endişelerinin bilincinde olan araseçim, güvenlik önlemlerini üst düzeyde tutmaktadır. Bu açıdan, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün teyit amaçlı istediği ad, soy ad, doğum yılı ve T.C. kimlik numarası dışında bir bilgi asla istenmemektedir. Bu bilgiler, isim ve doğum yılı hariç, sisteme kesinlikle kaydedilmemektedir. Seçmen kimlik bilgileri, sistem arayüzünden bile korunmaktadır. Bu sayede, seçmen bilgilerinin çalınma endişesi ortadan kalkmaktadır.

Sonuç olarak sizler de arasecim.com sistemine kaydolarak anlık oy tercihinizi belirtebilir, seçim yasakları başlayana kadar istediğiniz kadar değiştirebilir, Türkiye’nin seçim nabzını bizimle birlikte tutabilirsiniz.