Gün geçtikçe kuruyan Burdur Gölü’nün Isparta'ya sınırı kayboldu. Lavanta tarlalarını ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Burdur Gölü manzarasını da izlerdi. Artık o görüntülerde kurumaya yüz tutan Burdur Gölünden geriye az miktarda su birikintisi kaldı. Bu manzara, su seviyesi gittikçe azalan Eğirdir Gölü’nü de akıllara getirerek, acilen önlem alınması uyarısında bulunuldu.

TEHLİKENİN BOYUTU KORKUTTU

Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği tarafından lavanta bahçelerinden çekilen fotoğrafta, tehlikenin boyutu gözler önüne serildi.

Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği bu görüntüyü “Çok değil sadece birkaç yıl önce lavanta tarlalarını gezmeye gelen turistler Burdur Gölü manzarasını da izlerdi. Artık öyle bir manzara kalmadı maalesef. Bu manzaraya bakınca Eğirdir Gölü'nün geleceğini gördük. Vakit varken tedbir alalım, göller bölgesi çöller bölgesi olmasın!” notuyla paylaştı.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

‘GÖLLER BÖLGESİ’ ÜNVANINI KAYBETMEYE DOĞRU GİDİYOR

Türkiye'de birçok gölün bir arada bulunması nedeniyle 'Göller Bölgesi' olarak bilinen alandaki göllerden bazıları kururken, bazıları da kurumaya yüz tuttu.

Türkiye'nin güneyinde, daha çok Burdur, Isparta, Antalya, Afyonkarahisar ve Konya'nın güneyinde yoğunlaşan göllerin oluşturduğu Göller Bölgesi, bu unvanını kaybetmeye doğru ilerliyor.