Türkiye’de dolar kurundan aldığı destekle 1.600 TL seviyelerini geri bırakarak neredeyse her gün rekor kıran altın 2023 yılının ilk gününden bu yana yüzde 46 kazanç sağladı. Dünyada yükselen enflasyondan ekonomilerini korumak isteyen ülkeler altın rezervlerini artırdı. Ons altında yatay seyir devam ederken yurt içinde düğün sezonu açılmasıyla altının talebi de fiyatı da arttı.

Dolar/TL kurundaki artışlara bağlı olarak gram altın rekor kırdı. Gelecek dönemde altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerinin devam etmesi beklenirken enflasyondan korunmak isteyen yerli yatırımcı altını tercih etmeye devam ediyor.  Gram altını kazanç bakımından yüzde 41,75 ile Euro, yüzde 39,39 ile dolar takip ediyor.  Ons altın son dönemlerde yatay seyir izlemesine rağmen 2023 yılının ilk yarısında yüzde arttı.

ALTIN 1.800 TL SEVİYELERİNİ GÖREBİLİR

Yılın ilk yarısında Yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yıla 1.106 TL seviyesinden başlayan gram altın yüzde 46 artışla bugün 1618 TL seviyesini gördü. Gram altında yılsonuna kadar 1.750- 1.800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum. Kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir.

ALTIN ALAN KAZANDI

Uluborlu Kaymakamı KANTİLAV Bu Sözlerle Veda Etti Uluborlu Kaymakamı KANTİLAV Bu Sözlerle Veda Etti

Uzmanlar, “Yılın ilk yarısında yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yılın ilk yarısında şampiyon altın oldu gram altın 1106 TL seviyesinden yıla başlamıştı. Bugün 1603 TL seviyesini gördü gramın da yatırımcısına 494 TL kazandırdı. Yılbaşı’nda 10.000 TL karşılığında gram altına alan bugün parasına 14.619 TL yaptı. Buda yüzde 46 altılık bir değer artışı.

Özellikle son birkaç haftadır Merkez Bankası’nın faiz kararından dolayı dolar/TL kurumda yaşanan agresif yükselişler gram altını pozitif yönde etkiledi yılın kalan yarısında yine yatırımcısını yüzünü güldürmeye devam edecek gram altında yılsonuna kadar 1.750- 1.800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir özellikle 24 TL karşılığı dikkat edilmeli.

Yılın kalan sürecinde ons tarafını takip edeceğim altının ons fiyatı 2000- 2.250 dolar seviyesine kadar yükselebilir yılın ilk yarısında dolar TL kurudan destek gören gram altın yılın kalan yarısında olsa altından destek görmesini bekliyorum” diye konuştu.