MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32 Televizyonu’nda Haber Arası programına konuk oldu. Rakibi Başdeğirmen’e ‘Şehirciliği öldüren adam’ diye seslenen Günaydın; “Isparta’yı sattı bitirdi. Isparta’da halk tabiriyle lokum gibi arsalar vardı. İmar sorunu olmayan arsalardı bunlar. Ben bu şekilde binlerce arsa ürettim. Bu arsaları garibana, ev sahibi olmayan vatandaşlarımıza ev yaparak, konut yaparak değerlendirecektim” dedi.

Günaydın, “Belediyeciliği bilmiyor. Bu arsaları nasıl satarsın? Hangi vicdana dayanarak satarsın? Haraç mezat, sanki babanın malını satıyorsun. Hala bu kadar konuşmamıza rağmen arsa satışı ile uğraşıyor. Yahu sen demir tüccarlığı mı yapıyorsun be kardeşim. Sen benim kazandırdığım arsaları satıyorsun. Soruyorum sana; kimlere sattın? Bu paraları hangi hesaba yatırdın?” diye konuştu.

MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, “Bir de diyorsun ki, ben haram yersem zehir zıkkım olsun. Bu anlattıklarım ayan beyan ortada. Haram zıkkım sana olsun be kardeşim. Senin o sözlerine ben Amin, amin amin diyorum.  Bu kadar sattın, doymadın mı? Geldiğin günden bu yana 5 yıldır harıl harıl arsa satıyorsun, insaf. Sanayi çarşısında  yıldır kullanılan yeşil alanları bile sattın sen. Orada esnafımız nefes alıyor, nasıl satıyorsun sen bunları.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Sen şehirciliğin ölümünü ilan ediyorsun. Bunu bilim insanları söylüyor. Bu adamda akıllanma diye bir şey yok. Yıllar önce yeşil alan satmış. Mahkemelik olmuş, mahkemeyi kaybetti. Parayı geri vermesi gerekirdi. Parçalara bölmüş, imarı değiştirmiş teker teker satmış. Karpuz dilimi gibi kesip kesip satıyor. 

Benim biriktirdiğim arsaları sata sata bitirdi, şimdi yeşil alanları ve sosyal donatı alanlarını satıyor” dedi.

Haber Merkezi