Yaklaşan yerel seçimler öncesi her geçen gün siyaset atmosferi biraz daha ısınmaya başlıyor. 2009 yılında ‘Yüreğini Koy’ sloganıyla MHP’den aday olan Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı oldukça zor günlerin beklediğini görüyorum. Sayın Günaydın 2009 yılında her ne kadar afilli bir sloganla seçime girsede  o seçiminde Başkan olmasının, rakibi Ak Parti’nin manasız işlerle uğraştığından yeniden seçildiğini biliyordur. O dönemde mevcut Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın yeniden Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesi bazı köklü, kendini Ak Partinin sahibi olarak gören kişileri kızdırmıştı.

Ak Parti kendi içinde manasız bir hesaplaşmaya girerken Sayın Günaydın 2009 yılında aradan sıyrılmayı başarmıştı. Fakat bu kez böyle bir durumun olması mümkün görünmüyor. Sayın Günaydın yakın zamanda yeniden aday olmam garanti diye düşünsende, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla bu kez durumun o kadar da kolay olmayacağını, ‘Zaten Başkan olmayada çok meraklı değilim’ sözleriyle ifade etmiş oldu.

Bende bugün Sayın Günaydın’ın 2009 yılındaki seçimlerden önce verdiği vaatlere şöyle bir baktım. Sayın Günaydın o gün neler vaat etmişti? Geçen bu 4.5 yıl sürede neleri yapabildi diye. Sayın Günaydın'ın verdiği vaatlerin çoğunu yapamadığını gördüm. Şimdi onları burdan tek tek yazmam çok manasız olur. O vaatleri merak eden olursa Haber32’nin Foto Galeri sayfasından bakar. Ben Sayın Günaydın’ın o gün vaat ettiği iki basit olaya değinmek istiyorum. Sayın Günaydın seçim broşürlerinde ‘Öğrencilerimizin otobüs ücretleri normal ücretin yarısı olacaktır ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza halk otobüsleri ücretsiz olacaktır’ yazılarını görünce ciddi manada şaşkınlığa düştüm.

Sayın Günaydın’ın bir telefonla yapılabilecek bu 2 sözünü bile gerçekleştirememişken, Hastaneleri, Fuar Alanlarını, Otoparkları, Sağlık Müdürlüğü Binasını (Belediye ile ne alakası varsa) ve Metrobüs sözlerini nasıl gerçekleştirecekti? Tabii ki bunlar gerçekçi vaatler değildi. Seçimi kazanayımda nasıl olursa olsun!

Tüm bunları ben burada görürken bunları yazarken, Sayın Devlet Bahçeli’de belli ki tüm bunları görmüştür. 30 Ağustos Cuma günü Isparta’ya gelecek olan MHP Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Isparta’da MHP’nin adayı için bazı sinyaller vereceği hatta bu ismin Sayın Günaydın olacağı da kamuoyunda çokça tartışıldı. Ben Sayın Bahçeli'nin, Isparta ziyaretinde böyle bir sinyal vermeyeceğini düşünüyorum. 30 Ağustos tarihinde hepimiz göreceğiz.

Kalın Sağlıcakla.