Herkes Belediye Başkanı Günaydın’ın 8 ay sonra milletvekili adayı olup – olmayacağını konuşuyor. Bana göre başkan aday olmaz, ayrıca MHP Genel Başkanı Bahçeli’de başkanların aday olmasına sıcak bakmıyor.
 
Muhtemelen 2015’in Nisan – Mayıs aylarında yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için kimlerin aday olacağı sık sık konuşulmaya başlandı. En çok merak edilen ve konuşulan ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın milletvekili adayı olup – olmayacağı.

Herkes kendine göre fikrini söylüyor, tahmin yürütüyor. Biz de bu konudaki görüşmelerimizi kamuoyu ile paylaşalım istedik.

Öncelikle belirteyim; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın milletvekili adayı olmaz. Neden aday olmayacağının bir çok nedeni var ama en önemlisi Günaydın’ın yapı itibariyle milletvekilliğinden keyif almayacak olması ve başkanlığı sevmesi. Yani hedefinde milletvekilliği yok. 

Günaydın’ın “davalar nedeniyle dokunulmazlık almak için milletvekili” olacağı üzerinde duruluyor. Böyle bir iddia doğru olmaz. Eğer Günaydın davalardan ceza alırsa dokunulmazlığı 4 yıl geçerli olur ve sonrasında yine cezayı çeker. Yok ceza almazsa zaten böyle bir duruma ihtiyacı da kalmaz. Bana göre Belediye operasyonu ile ilgili davalar Yargıtay’da bozulur.

Bütün bunlar tamamen farazi şeyler. 

Başkan Günaydın milletvekili olmaz istemez. İcra makamından, rica makamına gidilmez.

Bununla birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin belediye başkanlarının milletvekili adayı olmalarına sıcak bakmadığı biliniyor. Antalya’da son yapılan toplantıda net bir şekilde bu konudaki görüşlerini söyledi.

Şunu da belirtelim: Başkan Günaydın MHP’den aday olursa ciddi bir oy alır. Sonuç olarak Sayın Günaydın MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin özel bir daveti olmadığı takdirde milletvekilliğine aday olmaz.

Diğer partilerdeki durum ise henüz netleşmedi. Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de partilerin adayları 1 milletvekilliğinin değişmesine neden olacak nitelikte.