Şevket Demirel’i seversiniz – sevmezsiniz, hatası vardır – yoktur; bütün bunlar bir yana ama takdir edersiniz. Herkes herkesi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda diye düşünüyorum.

İş adamı Şevket Demirel, yani “AĞA.” Geçtiğimiz hafta sohbet etme imkanı buldum. Dünde Çözüm Gazetesinde arkadaşlar açıklamalarını yayınladılar. İnanın 20 yıl önce mesleği başladığımdaki Şevket Demirel’deki heyecanın daha fazlasını gördüm.

90 yaşına yaklaşmış bir insanda bu heyecan inanılır gibi değil. Hala Isparta’yı, hala yatırımı, hala yardımı, hala insanı düşünüyor. Isparta için proje üretme derdinde.

Bu nedenle de “AĞA” olmuş. “AĞA” lık herkesin işi değil. Siyaset bir yana, objektif olarak düşündüğünüz zaman şu soruların cevabını herhalde verirsiniz:

Isparta’da GÖLTAŞ, ORMA  ve Demirel’in yönettiği diğer şirketler kadar istihdam sağlayan  başka firma var mı?

Yine bu şirketler kadar Isparta ekonomisine katkı sağlayan, katma değer yaratan başka firma var mı?

Özel sektörde geçmişte ve son yıllarda bu şirketler kadar Isparta’ya yatırım yapan var mı?

Camisinden, okuluna, minaresinden, yoksuluna kadar Ağa kadar destek olan, yardım yapan var mı?

En önemlisi, “Isparta’yı Ağa kadar kendine DERT edinen var mı?”

Bu soruları çoğaltabiliriz, cevabını verebiliriz.  Ortak cevap belli: YOK.

Peki YOK cevabına bir yenisini ekleyebilir miyiz: Isparta’nın başka Şevket Demirel’i, ağası var mı? Bu da YOK.

O halde siyasi görüşünüz, dünya görüşünüz, aileye bakış açınız ne olursa – olsun takdiri hak ediyorlar demektir.

Isparta’ya beş kuruş faydası olmayanlar, tek işi iftira, dedikodu, fesatlık olanlara fırsat vermemek gerekiyor. Başta Şevket Demirel olmak üzere, Isparta’da yatırım yapan, hayır işleri ile uğraşan, Isparta için çalışan çok az sayıda insan için dua etmek, sahip çıkmak gerekmez mi?

Bu insanların sahip çıkmaya ihtiyacı yok mutlaka. “Sahip çıkmaktan” kastımız, malum dedikoducu kesimin ağzının payını vermektir.

Şevket Demirel’in Isparta’da baş aktörlükten çekilmesi sonucu sosyolojik olarak yaşananlar ortada. Aradaki farkı görmeyen var mı? Varsa lütfen vicdanını ve mantığını sorgulasın.

Şimdi ise, Sayın Demirel’in Isparta’da bulunmaya başlaması ve yeniden Isparta üzerine çalışmaya başlamasının ardından;

 İslamköy’e yapılacak fakülte binaları, TED Koleji, toplumdaki bütün kesimlere verilmeye başlanan destek te ortada. Yani fark ortada.

Daha da ilerisi, Şevket Bey açık açık çağrıda bulunuyor:”Projesi olan gelsin. Destek te veririz, ortak ta oluruz.”

“AĞA”lık bu değil midir? Herkes “ağa” olamaz. Sayın Demirel açıklamalarında Ispartalıya moral veriyor. Isparta’nın iyiye gittiğini, daha iyi olacağını belirtirken; Isparta’ya yatırım için yabancılardan medet ummanın yanlış olacağını, yerli yatırımcıların Isparta’yı kurtaracağının altını çiziyor. 

Isparta’da hangi sektörlere yatırım yapılması gerektiğini söylerken, eksikleri de gösteriyor. Yani her zaman ki sağduyusu, pozitif yaklaşımı ve Isparta sevdası ön plana çıkıyor. Yine siyaset üstü, yine gerçekleri dile getiriyor.

Benim tecrübem Şevket Beyi anlatmaya yetmez ama Şevket Demirel’i zaten icraatları, yatırımları, Isparta’ya bakışı, pozitif yaklaşımı anlatıyor.

Unutmayın Isparta için başka Şevket Demirel yok.