İktidarı, muhalefeti, STK’sı ana yoldan değil, tali yollardan gitmeyi tercih ediyoruz. Bir türlü asıl hedefe kilitlenmiyor, polemikle gündem oluşturuyoruz. Oysa Isparta’nın gündemi İkinci üniversite ve Polis Eğitim Merkezi olmalı.

Bıkmadan – usanmadan yazmaya devam edeceğim. Kimin ne dediği, ne konuştuğu, ne anladığı umurumda değil. Isparta’yı seviyorum ve doğru bildiğim konuları sürekli gündeme getireceğim.

İktidarı, muhalefeti, STK’ları sürekli yanlış yerlere katılıyoruz. Herkesi suçlamak yanlış ama Isparta için asıl hedef neyse, şehre en fazla katkıyı hangi yatırım, hangi adım sağlayacaksa hedef olarak belirlemeli, hedefe kilitlenmeliyiz.

Takıldık teşviğe, Dereboğazı yoluna gidiyoruz. Tamam teşvik önemli ama 2005 yılından bu yana Isparta’nın istediği şekilde bir düzenleme olmalı. İlk çıkanlardan daha iyi bir teşvik yapısı var. Ancak bizim istediğimiz gibi değil. Demek ki bu kadar olacak.

Dereboğazı ve Konya yolunun duble olma noktasında da yapılabilecek her şey yapıldı. Sayın Başbakan söz verdi. Çalışmalar da kısım kısım başladı. Şehrin bütün gündemi hala aynı konular olursa Isparta’nın kazanımı olmaz. Tam tersine zamanımızı, enerjimizi yanlış yerde harcadığımız için kaybederiz.

Süreçler devam ederken, bana göre herkesin odaklanması gereken iki önemli konu var. İKİNCİ ÜNİVERSİTE ve POLİS EĞİTİM MERKEZİ.

Mutlaka başka yatırımlar olacak, takip edilecek ama bu iki konu çok ama çok önemli.

Üniversite öğrencimiz azalmayacaksa, artırmak istiyorsak mutlaka ikinci üniversite açılmalı. Isparta’nın ekonomisinin can damarının kesilmemesi buna bağlı.

Polis Eğitim Merkezi Isparta’ya Kara Havacılık Okulu ile birlikte ayrı bir katkı sağlayacak, ekonominin canlanması için kalıcı bir etki yapacaktır.

Bugün Isparta ekonomisi hizmet sektörü üzerinden gidiyor; öğrenci ve asker ağırlıklı ise aynı modelde yatırımlar gerekiyor.

Isparta’daki herkesin de bu tür yatırımlara yoğunlaşması, gündemi buna göre oluşturması gerekiyor.

Gelin hep birlikte İKİNCİ ÜNİVERSİTE ve POLİS EĞİTİM MERKEZİ üzerinde yoğunlaşalım. İktidar, muhalefet, sivil toplum, basın ama herkes bu işi başaralım. Yoksa gündem olarak patinaj yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca üçüncü bir konu daha gündeme geldi ki çok önemli. Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı Isparta’nın damadı Doç. Dr. Abdurrahman Çelik el ele verdiler ve Barla için önemli bir çalışma yapıyorlar.

İnanç turizmi açısından büyük önem taşıyan Barla’ya ciddi bir yatırım yapılması gerekiyor. Her yıl onbinlerce insan geliyor ama Barla’da ciddi bir tesis yok. Bu nedenle yaklaşık 10 milyon liralık yatırım Barla’yı inanç turizminde daha cazip hale getirecektir.

Elimizde Barla gibi bir imkan var ama olması gerektiği noktada değil. Bu yatırımı da ciddi bir adım olarak görüyorum.

Siyaseti yapın, polemiğe girin ama ana konumuz, hedefimiz Isparta olsun lütfen.