10 yılını geride bırakan gazeteniz Manşet her geçen gün gücüne güç katarak yoluna emin adımlarla ilerliyor.

 Doğru, tarafsız, toplumu bilinçlendirme, sorunları gündeme getirip, çözüm önerileri sunma gibi asli görevimizi yerine getirerek, iyi bir gazetecilik yaptığımızı düşünüyorum. EAlbetti bunun takdirini siz okuyucularımız ve kamuoyu verecektir.
Her zaman yapıcı olduğumuzu, kişi ve kurumları karalamak yerine doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi ilke edinerek Ispartanın bir adım öteye gitmesi yönünde benv e ekibim sorumluluk duygusu ile üzerine düşeni yapıyor.

Gazetecilik zor bir meslek, fedekarlık ister, özveri ister. mesai kavramğı nedir bilmez, haber çindede olsa mutlaka gider bulur ve o haberi kamuoyu ile paylaşır.

Ne varki bu zor ve meşaketli meslekte yeni arkadaşların mesleğe kazandırılması noktasında yetersiz kaldığımızı düşünüyorum.

Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan muhabir arkadaşlara yeni isimler ekleme konusunda yetersiz olduğumuzun farkındayız.

Şehirde 13 yerel gazete az elamanla çok işler yapma gayreti içerisinde..

İlimizde iletişim lisesi, SDÜ bünyesinde Radyo televizyon bölümü ve iletişim fakültesi olmasına rağmen, burada okuyan, ya da mezun olanların ya kamu kurumunu tercih ediyıor, ya da büyükşehirlerde çalışmayı hedefliyor, durum böyle olunca yerelde çalıştırabileceğimiz vasıfta, kendisini yetiştirmiş personel sıkıntımızın olduğu aşikar.

Az adamla çok iş başarıyoruz sözü elbette yeterli değil, daha çok araştırma haberi, daha çok özel haber yapmamız gerektiğinin farkındayız. Okuyucu siyasi, ekonomik, kültürel ve politik haberleri, ayrıntıları ve detayları bekliyor.

Bu arada gazete maliyetlerinin de hergeçen gün arttığını, bu nedenle çok sayfalı ve çok renkli gazete çıkartma imkanının kısıtlı olduğunuda hatırlatmak istiyorum.

Herşeye rağmen ekibimiz yaptığı özel haberler ile okuyucuya ulaşmaya çalışıyorlar.

Önceki gün Isparta genelinde sayıları 40 bine ulaşan özürlülerin sorunlarını ve beklentilerini dile getirdik. 

Bugün ise sokağa terkedilmiş ama bir can taşıyan sokak köpeklerine sahip çıkan bir gurup görüllü hayvanseverin sesine kulak verdik, sorunlarını ve beklentilerini gündeme taşıdık.

Her iki haberide yapan ekip arkadaşlarım Yavuz Akol ve Yasin Yaman’a teşekkür ediyorum.

Yarın ise birbaşka özel haber ile yine okuyucuların karşısına çıkacağız.

Yeni yıldan itibaren yeni projeler, yeni çalışmalar ile Ispartanın nabzını tutmaya devam edecek olan Manşet Gazetesi olarak kadromuzu güçlendirdikce, daha kaliteli ve içerikli gazeteyi sizlerle buluşturmaya devam edecek.