Isparta iş dünyası platformunun beşincisi İstanbul Hilton otelinde yapıldı. Bundan önce Isparta ve İzmir toplantılarında hazır bulunmuştum. İstanbul toplantısı ise geride bıraktığımız dört toplantının en kalabalık, en anlamlı toplantısı idi...

Ispartanın sahipleri birkaç kişi dışında tamamen oradaydı. sadece Valimiz Vahdettin Özkan, Rektör Hasan İbicioğlu ile Muhalefet milletvekilleri yoktu.
Onun dışında İktidar Milletvekilleri, Belediye başkanı ITSO-Borsa,Baka, işadamları ve medya temsilcileri olarak bizlerde hazır bulunduk.
Bu toplantının ilk ana gayesi sadece tanışmak, kaynaşmak olarak adlandırabiliriz.
Bir sonraki toplantıda ise bu birliktelikten nasıl bir sonuç çıkartabiliriz, neler yapabilirizin fikirleri netleşmeye başlayacaktır.
Herkes kendi fikrini ortaya koyacak ve bu fikirlerin içerisinde olabilirliği en fazla olan öneriler hayata geçirilecektir.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Ispartayı içine alan beş ayrı toplantıda yaklaşık 100’ün üzerinde işadamını tanıma imkanı bulduk.         
Bu sayı bugün itibariyle önemli bir rakam ama ülke genelinde çok daha fazla Ispartalı işadamı ve bürokrata ulaşarak listeyi dahada kabartmalıyız.
İstanbul toplantısı takip eden gazetemiz köşe yazarı sayın A.Zafer Arısoy dünkü köşe yazısında toplantı ile ilgili izlenimlerini net olarak ortaya koyarken, iş dünyası bsuluşmasında görmeyi arzu ettiği bazı isimleride kaleme alarak neden gelmediklerini ya da gelemediklerini sormuş.
Evet, özellikle İstanbul’da çok daha fazla üst düzey borakrat ve işadamı hemşehrimizin olduğunu biliyorum. Örneğin bunlardan Şinasi Demirel yurt dışında olduğu için, Erdal Akkartal, Hasan Köstüklü, Adil Işık gibi marka isimler önceden planlanmış proğramları olduğu için katılamadılar.
Yine Ankara, izmir, Antalya gibi illerdeki bazı işadamlarımızda bu toplantıya katılamadı.
Olsun önemli olan azınlık değil çoğunluktur. Çoğgunluğun da var olduğunu düşünüyorum.
Önümüzdeki günlerde yapılacak birbaşka toplantıya katılamayanların bu kez katılacağını düşünerek, bundan sonraki toplantının Isparta merkezde yapılması ve bu toplantıda fikir ve önerilerin hayata geçirilmesi noktasında somut adımların atılmasını bekliyoruz.     

Daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim gibi birkez daha bu etkinlikleri önemseyen ve  hiçbir beklenti içerisine girmeden gerçekleşmesini sağlayan başta İGSİAD başkanı Alper Bayhan ve yönetim kurulunu, yine bu toplantıların organizasyonunda katkı sağlayan ITSO, BORSA gibi kurumların başkan ve yöneticilerine, yine işadamlarının biraraya gelmesini sağlayan değerli hemşehrilerimizi tebrik ediyor, önemli bir misyonu üstlendikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

İşdünyası platformunun buluşmaları için bir gün öncesinden gittiğimiz İstanbul’da gazeteci arkadaşlarım Şakir Aksöz, Soner Toros ve Mehmet Erçakır ile bazı ziyaretlerimizde oldu.
25 Ekim Perşembe günü İstanbul Atatürk havalimanına iner inmez bizi karşılayan ve misafir eden Beşiktaş kaymakamı, eski Yalvaç kaymakamımız sayın Abdullah Kalkan’a teşekkür etmek istiyorum.
Ispartada görev yaptığı yıllardaki anılarını anlatan, yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen sayın Kalkan’ın bizlerin şahsında Isparta ve Yalvaç sevgisini dile getirmesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.
İstanbul seyhatimizin ikinci günü işyerinde ziyaret ettiğimiz eski Turizm Bakanı hemşehrimiz sayın Erkan Mumcu ile geçirdiğimiz birkaç saatden çok dersler çıkardığımızı ve büyük keyif aldığımızı söylemek istiyorum.
Yoğun işleri dolayısıyla Ispartaya gelemediğini dile getiren Mumcu, en kısa zamanda Isparta’ya gelerek hemşehrilerini kucaklamak istediğini ifade etti.
Mumcu, her nekadar siyasetin dışında kalsada, heran siyasete girecek miş gibi Türkiye’nin meselelerini yakından takip ettiğini gözlemledim. 
Birkaç saat fırsat bulup İstanbul’u şöyle bir gezdik, bol bol resim çekildik ve yoğun bir toplantının gecesinde dinlenmeden, uyumadan karayolu ile Isparta’ya döndük. Uykusuzluğa, yorgunluğa rağmen çok verimli ve faydalı bir toplantının, işbirliğinin, buluşmanın içerisinde olmanın hazzını ve keyfini çıkarttık. 
Fazla lafa gerek yok. Isparta yoluna emin adımlarla ilerliyor. Sacın ayakları oluşmuştur ve yere sağlam basmakta, birkaç aksaklıkta zaman içerisinde giderilecektir.

Emeği geçenleri birkez daha tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.....