Yurt Dışından Telefon Kullanım Harcı 20 Bin TL Olarak Belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. Yapılan düzenlemelerle birlikte, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcı, tüketici kredilerinde BSMV ve şans oyunları vergisinde artışlar yapıldı.

Şarkikaraağaç'ta  Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı Şarkikaraağaç'ta Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı

Karara göre, trafik harçlarından ayrı tutulan 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Tüketici kredilerinde BSMV oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltildi.

Şans oyunlarında ise vergi artışına gidildi. Müşterek bahislere dayalı spor müsabakalarında yüzde 10, at yarışlarında yüzde 14 ve diğer şans oyunlarında yüzde 20 oranında vergi uygulanacak.

Ayrıca, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında da değişiklik yapıldı. Yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye yükseltildi ve bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8'lik KDV oranı ise yüzde 10 oldu.

Noter, pasaport ve vize harçlarına da yüzde 50 oranında artış getirildi. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarına bu oranda zam yapıldı.

Bu düzenlemeler, yayım tarihini takip eden üçüncü gün itibarıyla yürürlüğe girecek.