Yapağlı Köyü Tarımsal kalkınma kooperatifi; Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Orman ve Köy İlişkileri Dairesince hayata geçirilen "ORKÖY Projeleri" kapsamında üretimi yıllık 70 ton artırmayı hedeflediği “Havuz Modernizasyon” projesini kısa sürede başarıyla tamamlayarak, açılışını gerçekleştirdi.

Eski toprak havuzların beton havuza çevrilerek yüksek kalitede daha verimli üretim sağlanması hedeflenen ve kısa sürede tamamlanan proje kapsamındaki havuzların açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından yapıldı.

“Havuz Modernizasyon” projesinin açılış töreninde Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Orköy Şube Müdürü Celal Korkmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan ve ilgili daire müdürleri de hazır bulundu.

Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demirayak tarafından karşılanan heyet, tesiste çeşitli incelemelerde bulundu. Harmanyeri mevkisinde inşaası tamamlanan havuz modernizasyon projesini yerinde gören, yapılan başarılı çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Dinar ilçemiz ve çevre şehirlerin balık ihtiyacını karşılayan tesisimizin çalışanlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadesiyle birlikte her zaman destek olacaklarını belirtti.

Orköy desteği ile kooperatife kazandırılan alabalık havuzlarında incelemede bulunan ve yem atarak besleme yapan Vali  Kübra Güran Yiğitbaşı’na, alabalıkları boyutlarına göre ayırıp farklı havuzlara aktararak daha sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayan boylama makinesinin işleyişi hakkında da bilgi verildi.

PROJEMİZLE YILLIK ÜRETİMİMİZ 70 TON ARTARAK 320 TONA ULAŞACAKTIR

Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demirayak;  da

“Sayın valim kıymetli katılımcılar öncelikle üyelerimiz adına hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” ifadeleri ile başlayan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

1994 yılında Or-Köy destekleriyle 20 kurucu üye ile birlikte kurulan Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi su ürünleri alanında üretim yapmaktadır. Bugün 91 üyeye ulaşan kooperatifimiz güvenin yarattığı istikrarlı ortam sayesinde büyümeyi sağlamış ve bu kapsamda istihdam ve üretim oluşmuştur.

30’uncu yılını kutladığımız 2023 yılında alabalık üretimimiz yıllık ortalama 250 tona ulaşmıştır. Bugün açılışını yaptığımız “Havuz Modernizasyon” projesi ile birlikte yıllık üretimimiz 70 ton artarak toplamda 320 tona ulaşacaktır. Bu kapsamda istihdama ve milli ekonomiye daha fazla katkı sağlanacaktır.

3 idari, 2 teknik ve 17 işçi personeli ile toplam 22 istihdamın sağlandığı kooperatifimizde insanlık için gıda üretimimiz en üst kalitede devam etmektedir.

MİLLİ EKONOMİYE KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ

Sayın valim, içinde bulunduğumuz bu güzide tesis kooperatifçilik alanında devletimizin ve milletimizin onuru ve gururudur. Tarım ve Orman teşkilatı ve il özel idaresi başta olmak üzere birçok devlet kurumunun desteği var. Tabi bu desteği en iyi şekilde kullanan üretime meyilli çalışkan Yapağlı Köyü halkının da büyük özverisi bulunmaktadır.

Ülkemizde kooperatifçilik alanında birçok kötü örnek bulunmaktadır. Amacına ulaşamamış, üyelerine fayda sağlayamamış binlerce başarısız kooperatif var. Başarıya ulaşamamış kooperatifler maddi ve manevi olarak hem devletin hem de üyelerinin sırtında büyük bir yük bırakmışlar. Ancak Yapağlı Köyü Kooperatifi 1994 yılından beri güven ve istikra dayalı şekilde büyüyerek örnek olmuş bir kooperatiftir. Bu kapsamda yıllarca hem istihdama katkı sağlamaya devam etmiş hem de milli ekonomi adına katma değer yaratmıştır. O nedenle diyorum ki kooperatifleşmenin en güzel örneklerinden birisini teşkil eden Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi her türlü desteği ve övgüyü sonsuna kadar hak etmektedir. Devletimiz tarafından bize sağlanan destekler için bir kez daha teşekkür ediyorum.

KURULUŞUMUZUN 30. YILINI KUTLUYORUZ

Bu yıl 30’uncu yılımızı kutluyoruz. Çeyrek asırdan daha fazla. Ülke genelinde adeta bir istikrar abidesi olarak faaliyetlerini başarıyla yürütmekte olan kooperatifimiz emin adımlarla ilerlemesine devam edecektir.

Sayın valim kuruluşundan bugüne kadar 20 üyemiz rahmeti rahmana kavuşmuştur. Kooperatifimize emekleri çoktur. Allah mekanlarını cennet eylesin. Aynı şekilde bugüne kadar kooperatifimize emekleri ile destek sağlayan tüm ortaklarımıza ve personelimize şükranlarımı sunuyorum”./ Elif AKGÜL

Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor