Evet. Kesinlikle kapatılması gerekir.

HDP’nin kuruluş amacı tamamen PKK/YPG’yi meşrulaştırmak, özgürlük hareketiymiş gibi lanse etmektir. Terör ile arasına mesafe koyamayan, tamamen Kandil’in sözcülüğünü yapan, belediye meclis üyelerinden tutun da, belediye başkanları hatta milletvekillerini bile PKK’nın belirlediği bir partidir. Siz PKK ile yakın değilseniz, bağınız yoksa, oradan referans alamazsanız HDP’de belediye meclis üyesi, belediye başkanı ve milletvekili olamazsınız.

Tabii ki partiyi kapatmak çözüm mü? Değil. HDP’yi kapatsanız ertesi gün yeni bir parti kuruluyor ve kürt seçmenin tamamı blok bir şekilde o partiye kayıyor. Peki kürt vatandaşların hepsi mi PKK yanlısı? Hayır. Ancak geçmişte yaşanan bazı olaylardan dolayı o bölgede bir kürt milliyetçiliği geliştirilmiş. Bunun etkisinde kalan vatandaşlarda çoğunluktadır. Bölgede yaşayan insanların bilinçaltında kendilerini tanımlayamamış olmaları, hep ezilen, üzülen, öldürülen bir insan olduklarının yerleşmiş olmasıdır. Bu algı tamamen yanlıştır. Bu terörden beslenen bazı grupların bu vatandaşlara yaptıkları algıdır. Ama ne yazık ki başarılı bir algıdır. Bu algıyı yıkmak da devletin görevidir. Bu algıyı ama eğitimle, ama başka bir yolla mutlaka yapması gerekir. İnsanın düşünceleri cebi ile doğru orantılıdır diye bir tabir var. Siz oradaki insanları ne kadar çok eğitirseniz, ne kadar çok özel hissettirirseniz, batı da yaşayan insanlardan farklarının olmadığını, batı da yaşayan insanlarla aynı haklara ve imkanlara sahip olduklarını hissettirirseniz bu algı değişmeye başlayacaktır.

Terör ile arasına mesafe koyamayan, terörün sözcülüğünü yapan insanların Gazi meclisimizde olması, bu devletin imkanlarından faydalanması benim zoruma gidiyor. Bunu kabullenemiyorum. Derhal kapatılmalı ve bütün yöneticilerinin yasaklanması ve aynı anlayışla yeni bir parti kurulmasına müsaade edilmemesi gerekiyor.

Yani buradan şunu çıkarmamız gerekir. Partiyi kapatmak yetmez. Aynı zamanda aynı anlayışla yeni bir parti kurulmamasına izin vermemek gerekir. Siyasi partiler kanunu mutlaka değiştirilmeli ve bu tür sicili temiz olmayan insanların parti üyesi, parti yöneticisi olması engellenmelidir.

Şuanki kuşakla bu anlayışın yıkılması biraz zor gibi gözüksede Z kuşağından ümidim var. Bu kuşak değil Türkiye’yi bütün dünyayı değiştirecek. Bizim yapabileceğimiz bu Z kuşağına daha temiz, daha adil bir dünya bırakmak. Çünkü Z kuşağı direk sonuç odaklı, sebeplerin önemsiz olduğunu düşünen bir kuşak.

Bu Z kuşağı için şunu söylüyorum. Geliyor yaklaşmakta olan.