Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın

Isparta Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Mimar Sinan Camii önünde sona erdi. Topluluk adına basın açıklamasını yapan Kevser Dilara Bozoğlu, terör devleti İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçların devam ettiğini vurguladı.

Bozoğlu, hekimler ve sağlık çalışanlarının "Terör, Soykırım ve İşgal"e karşı düzenledikleri yürüyüşün 8. haftasında olduklarını belirtti. Gazze halkının 91 gündür yaşadığı zorluklara dikkat çeken Bozoğlu, sağlık hizmetlerine ulaşımın orada yaşayanlar için öldümden önceki son durak olduğunu ifade etti. Gazze'deki sağlık çalışanlarına desteklerini ileten Bozoğlu, Gazze'deki sağlık çalışanlarının korkmadan, yılmadan görevlerini sürdürdüğünü ve bu süreçte birçok zorluğa karşı direndiğini belirtti.

Açıklamada devlet ve uluslararası yardım kuruluşlarına seslenen Bozoğlu, Gazze'deki sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya hazır olduklarını ve tutuklu hekimlerin özgürlüklerine kavuşmaları için çalışmaların yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Sessiz Yürüyüşün 8 haftadır Türkiye'nin birçok ilinde devam ettiğini belirten Bozoğlu, her hafta beyaz önlükleriyle yapılan bu yürüyüşle İsrail'in uyguladığı teröre karşı durduklarını ve insanlık dışı eylemlere karşı mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi. Hekimleri, sağlık çalışanlarını ve tüm vicdan sahibi insanları bu onurlu yürüyüşe katılmaya davet etti.

Haber Merkezi