Isparta Ticaret Borsası tarafından 2020 yılında coğrafi işaret belgesini almak için başvurusu yapılan “Isparta Elması” zorlu bir sürecin sonunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Isparta’nın 17’nci Coğrafi İşaretli Ürünü oldu.

İlimize kazandırılan Coğrafi İşaretli “Isparta Elması” tanıtım faaliyetleri devam ediyor.  

Bu kapsamda, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin ve Meclis Başkanı Nevzat Demirel, Isparta Valisi Aydın Baruş ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek koruma altına alınan “Isparta Elması” hakkında bilgilendirmede bulundular.

Markalaşmak ve kaliteyi korumak amacıyla başlatılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Şahin, “ İlimizin marka değerleri olan “Isparta Gülyağı” ve “Isparta Gül Suyu”nu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret belgesini alarak koruma altına almıştık. Şimdide “Isparta Elması”nı Coğrafi İşaret belgesini alarak koruma altına aldık.  Bu çalışmalar ile birlikte ürünlerimizin kalitesi de tescillenmiş oldu. Coğrafi işareti olan ürünlerimiz dünya pazarlarında daha fazla katma değer kazanıyor. 6 dilde hazırlattığımız Coğrafi işaret belgesine sahip olan Isparta elması tanıtım videosu, dünyanın dört bir yanındaki Türk Büyükelçilikleri ile Ataşeliklerine gönderildi. Sosyal medya başta olmak üzere bir çok platformda tanıtım faaliyetleri yapıyoruz. “Her İnsan ISPARTA ELMASI’nı hak eder” sloganıyla başlattığımız tanıtım faaliyetlerimiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle son buldu.

Isparta'da elektrik kesintisi ( 3 Mayıs cuma) Isparta'da elektrik kesintisi ( 3 Mayıs cuma)