15 Ramazan Dünya Yetimler Günü, yetim çocuklara yönelik farkındalığın artırılması amacıyla bu sene onbirinci kez idrak edilecek. Anlamlı günde, Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde çeşitli etkinlikler, hediye dağıtımları ve iftar programları gerçekleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın girişimleri sonucu İslâm İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilen 15 Ramazan’da, dünyanın farklı coğrafyalarında güzel etkinlikler icra edilecek. 15 Ramazan’ın Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilmesinin ardından geçen süre içerisinde İHH, çok sayıda rapor yayınladı ve yetimlerin katıldığı yüzlerce etkinlik düzenledi.

TÜRKİYE GENELİ İHH TEŞKİLATLARINDA İFTARLAR VERİLDİ

Her yıl çeşitli etkinliklerle icra edilen Dünya Yetimler Günü’ne aylar öncesinden hazırlanan Isparta İHH, çalışmalarını tamamladı. Isparta İHH tarafından, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı Isparta belediyesi Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde geniş katılım ile gerçekleştirildi.

Bu yıl yetim, yetim annesi, mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık hediyeler ve çeşitli etkinlikler ile yapıldı. Ayrıca, iftar öncesinde çocuklara yönelik neşeli programlar düzenlendi.

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ

Isparta İHH’nın yetim ailelerine yönelik çalışmaları kapsamında; zekat yardımları, gıda kolileri, et  paketleri dağıtıldı. Ayrıca, çocuklarda Ramazan sevgisi ve bilincine katkı sağlamak amacıyla Isparta Belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen in eşi hanımefendi Şadiye Başdeğirmen çocuklara hediyeler verdi.

Eğer Korkuluk Olmasaydı Bugün Ölmüştüm Eğer Korkuluk Olmasaydı Bugün Ölmüştüm

Elif AKGÜL