İnşaat sektöründe çalışanlar, ankette 100 üzerinden 49 puan alarak işlerinden memnuniyetlerini ifade ettiler. Isparta'da ise bu sektörde uzun yıllar çalışmış ve deneyime sahip olan Yusuf D. ile yapılan bir röportaj, bu mutluluğun arkasındaki nedenleri daha da açığa çıkardı.

Yusuf D, Isparta'da uzun yıllar boyunca inşaat malzemeleri satışı ve müteahhitlik işleriyle uğraşmış bir iş insanıdır. Isparta'da alçı ve boya işleri yapan ustaların günlük bin 500 lira kazanabildiğini belirtti. Ayrıca, yeni başlayan bir işçinin günlük yevmiyesinin 600 lira olduğunu ifade etti.

Ancak Yusuf D, Isparta'da özellikle alçı ustalarının sayısının azaldığını ve bu ustaların depremin ardından Hatay ve Maraş gibi illerde inşaat işlerinin hızlandığı bölgelere gittiklerini söyledi. İşçilerin genellikle 8 ay kadar çalıştığını, ancak bir müteahhit ile çalışıyorlarsa bu sürenin 12 aya kadar çıkabildiğini belirtti. Bu durumu, Isparta'da işçi bulunamadığı için doğu illerinden gelen işçilerin çalıştığını ifade etti.

Yusuf D, bu işin mevsimsel bir niteliğe sahip olduğunu ve işçilerin genellikle kış aylarında iş bulmakta zorlandığını söyledi. Bu nedenle, bir işçinin 8 ayda yıllık gelirini sağlaması gerektiğini belirtti. Isparta'da usta eksikliği yaşandığı için işçilerin çoğunlukla diğer bölgelerden gelmek zorunda kaldığını vurguladı. İnşaat sektöründe çalışanların mutluluk düzeyi, çalışma koşulları ve kazançlarına bağlı olarak değişebilir.

Isparta'da Ev Kira Fiyatlarını Görenler Şaşırıyor Isparta'da Ev Kira Fiyatlarını Görenler Şaşırıyor

Haber/ Ali Rıza Cesur