ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde Katip Mahallesi Muhtarı Ahmet Sesli, dikkat çeken bir olayın ardından vatandaşlık görevini yerine getirerek duyarlı bir davranışta bulundu. Kaldırımda yürürken arka cebinden telefonunu çıkardığı sırada parasını düşüren bir adamın kaybını fark eden Sesli, belediye anonsuyla onu bulmak için çaba sarf etti.

Geçtiğimiz perşembe günü, elektrik tesisatı malzemeleri satan dükkanını işleten Ahmet Sesli'ye bir kadın gelerek kaldırımda para bulduğunu bildirdi. Muhtar Sesli, güvenlik kameralarını inceleyerek, beyaz tişörtlü bir adamın arka cebinden telefon çıkarırken parasını düşürdüğünü tespit etti. Bunun üzerine Sesli, ilçede parayı düşüren kişinin iş yerine gelmesi için belediye anonsuyla duyuru yapılmasını talep etti.

Sahibini bulmak ve parayı teslim etmek amacıyla girişimlerde bulunan Ahmet Sesli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bir vatandaşımız, duyarlı bir şekilde dükkanımızın önünde bulduğu parayı teslim etti. Güvenlik kameralarını izlediğimde, parayı düşüren kişiyi tanıyamadım. İlgili kişinin iş yerimize gelmesi için belediye anonsuyla duyuru yaptık. Ancak ne yazık ki kimse gelmedi. Sonuç olarak parayı emniyete teslim ettik. Bu vatandaşımızın ihtiyaçları ya da borçları olabilir. Biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik."

On Binlercesini Gölete Saldı On Binlercesini Gölete Saldı

Ahmet Sesli'nin bu dikkatli ve sorumluluk sahibi davranışı, Eğirdir ilçesindeki insanların takdirini kazanmış durumda. Bu tür örnekler, toplumun dayanışma ve yardımlaşma duygularını pekiştirerek güven ortamının oluşmasına katkı sağlıyor.