Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzun yıllar hizmet veren ve 2023 yılında emekli olan, bir dönem Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanlığı da yapan Çocuk Cerrahı Prof. Dr. İlker Büyükyavuz, teknolojiye ayak uydurarak internet üzerinden danışmanlık ve sağlık hizmeti veriyor. Hastaları ile online iletişim kuran, hastalarını uzaktan muayene ederek teşhis koyan ve tedavileri için gerekli yönlendirmeleri yapan Büyükyavuz, kendisi dışında çeşitli branşlarda hizmet veren 16 hekim arkadaşları ile birlikte Türkiye’de ilk Online tedavi hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Benzin ve Mazota Yeni Zam Benzin ve Mazota Yeni Zam

İnternette ‘CureAsk’ yazarak sisteme giriş yapıldığını dile getiren Büyükyavuz ayrıca flytourtravelaround sağlık turizmini de başlattıklarını dile getirerek şunları söyledi. ‘Uzun yıllar Isparta’da hekim olarak hizmet verdim. Şimdi Antalya’da mesleğimi icra ederek sağlık hizmeti vermeye devam ediyorum. Bizim kurduğumuz sistemle hastalarımıza online hizmet veriyoruz. Bize ulaşmak isteyen hastalarımız sistem üzerinden randevu alabiliyorlar  ve 15 dakika içerisinde geri dönüyoruz. Hastamız sorunlarını ve rahatsızlığını bizimle paylaşıyor. Biz de  teşhis ve tedavi noktasında önce danışmanlık hizmeti veriyor ve sonrada ilgili hekime havale ediyor veya polikliniğimize gelmesini tavsiye ediyoruz. Tüm bu hizmetlerimiz için hiçbir ücret talep etmiyoruz. Şuan için Türkiye’de ilk olan sistemi tanıtmak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek  ilk hedefimiz’dedi.

Sağlık bakanlığının teşvik ettiği sistemi kuran Prof. Dr. Büyükyavuz en yakın zamanda Bakanlıktan ruhsat alarak profesyonel hizmet vereceklerini ve hekim sayısını da artıracaklarını dile getirdi.

Online sağlık hizmeti sisteminin hastanelerin yükünü de hafifleteceğini dile getiren Büyükyavuzi ‘Sağlık bakanlığı geçmişte aile hekimliğini kurdu amaç hastanelerin yükünü hafifletmekti. Hasta önce kendi doktoru olan aile hekimine gidecek sonra doktor ihtiyaç duyarsa hastaneye ilgili doktora sevk edecekti. Ama sistem tutmadı ve eski alışkanlığımıza geri döndük. Bakanlık bu realiteden hareket ederek online sağlık hizmetine ruhsat verecek ve sistemin yaygınlaşmasını teşvik edecek. Biz de bir ilki hayata geçirmek için hızlı davrandık ve sistemi kurduk, inşallah kısa zamanda hastalarımız Türkiye’nin her bir bölgesinden bize ulaşıp hizmet alabilecekler' dedi.

Haber Merkezi