Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentsel hareketliliği teşvik etmek ve insanları aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine davranış değişikliğine davet etmek amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası kutlanıyor. Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl  ‘Şehrini Keşfet’ teması ve ‘Gelecek Enerjini Koru’ sloganıyla gerçekleştirildi. Isparta Belediyesi de Avrupa Hareketlilik Haftası’nı dolu dolu bir programla kutladı. İlk gün halk yürüyüşü ve gösterilerle başlayan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Belediye binası önünde ayak tenisi müsabakaları yapılırken, empati etkinliğinde engelli bireylerle basketbol maçı düzenlendi. Emre Mahallesi Spor Kompleksinde ise baba ve oğulları için çuval atma, lastik ve kütük yuvarlama yarışması yapıldı. Kıyası geçen yarışma sonucunda dereceye girenlere madalyaları verildi.

Isparta Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Salonunda ise kadınlar ‘Birlikte Hareket Edelim’ sloganıyla müzik eşliğinde step çalışması yaptı. Ayrıca sokak oyunları ve diğer etkinliklerle Avrupa Hareketlilik Haftası dolu dolu kutlandı.

Şehirlerarası otobüs terminali açıldı Şehirlerarası otobüs terminali açıldı