Yayın, binlerce Ispartalı tarafından canlı olarak dinlendi. Polis memuru Emel Taşdemir, yayında Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği faaliyetleri, Akran Zorbalığı ve KADES Uygulaması'nın önemini detaylarıyla anlattı. Taşdemir, dinleyicilerin merak ettiği soruları da canlı yayında cevapladı, özellikle KADES uygulamasıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Bu değerli yayın, Isparta'da toplumla polis arasındaki iletişimi güçlendirmeye yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekti.

Yayında dikkat çekilen konulardan birisi de giderek yaygınlaşan akran zorbalığı oldu. Taşdemir bu konuya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; "Akran zorbalığı 7'den 70'e herkesin muzdarip olduğu, malesef ki kreş çocuğundan başlayıp, hayatımızın her alanında hem fiziksel hem sosyal hem de duygusal olarak zarar veren bir durumdur. Zorbalık yapan zorbalık yaptığının farkında değil, okullarda bu konuda bilgilendirme yapmaya çalıştığımızda çıkardığımız en önemli sonuç, zorbalığın ailede başladığdır. Genelde ailelerimiz "Sana vurursa sen de ona vur. Sana küfür ederse sen de ona et" gibi söylemlerle çocukları toparlayamadığı durumlara sokuyor. Bizim ailelerden istediğimiz, evlatlarına şiddetin kötü birşey olduğunu nefret yerine hoşgörünün olacağı bir toplum için birlik ve beraberlik içinde yaşanılabileceğini aşılamaktır.

UNUTMAYIN KADES HAYAT KURTARIR

Taşdemir; "Unutmayın KADES HAYAT KURTARIR. KADES uygulaması Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından biz kadınlarımıza sunulmuş olan acil destek uygulamasıdır. Şiddete maruz kalan taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıma sunulmuştur. Bu uygulamayı Google Play Store veya Apple Store üzerinden indirebilirsiniz.  Bu uygulama sayesinde bizler, ekiplerimizle ihbar geldiğinde olay yerine ulaşım konusunda öncelikli ve hassasiyetli olarak çalışıyoruz.  Olay yerine bu konuyla ilgli ekiplerimizin ulaşma süresi 3 ila 5 dakika arasındadır.  Bu yüzden lütfen ama lütfen tüm kadınlarımız Emniyet Kemeri olarak adlandırdığımız KADES uygulamasını indirmelelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Isparta’da gül hasadı başladı… Isparta’da gül hasadı başladı…