Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Isparta Millet Bahçesi ve 100’üncü Yıl Millet Camii’nin açılışını yaptı.

Bakan Özhaseki burada yaptığını konuşmasında, son yıllarda yaşanan sel, yangın, müsilaj, kuraklık gibi olaylara değinerek şunları söyledi:

Niye böyle oluyor, sebebi nedir bunun, çok net, insanoğlu eskiden doğa içerisinde doğayla uyumlu bir şekilde yaşarken bir denge üzerine yaratılmış olan bu doğada yerini alırken özellikle sanayi devrimiyle birlikte büyük şehirleşmeye doğru gitti.

Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı

Millet Bahçesi Açlış

Kalabalıklar, binlerce insan, milyonlarca insan belirli yerlerde kümeleşmeye başladı. Aşırı üretim başladı. Aşırı üretim başlayınca aşırı tüketimi de tetikledi bu iş. Eskiden evlerimizde çocuklukta yokluktan sıfır atığı vurgularken biz, büyüdükten sonra herkesin geliri arttıkça, fazlaca almaya, tüketmeye, israf etmeye ve dışarıya atmaya başladık.

Kirletmeye başladık ve dışarıya attığınız her şey sizin başınıza bela olarak geri dönmeye devam ediyor. Dünyanın ısısı, bilim adamlarına göre son 150 yıl içerisinde 1,1 derece arttı. Akdeniz havzası 1,4 derece arttı. Eğer 2 derece artarsa Allah korusun gıda kriziyle karşı karşıya kalırız, gıdaya ulaşamayan kavimlerin hepsinin göçüne şahitlik ederiz.

Millet Bahçesi Açlış 1

Şimdi şuradan birkaç milyon insan geldi diye herkes rahatsız oluyor, kızıyoruz. Milyonlarca insan gıdaya ulaşabilmek amacıyla daha yeşil, daha serin yerlere doğru göç etmeye başlayacak.

Millet Bahçesi Açlış 2

SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI

Uluslararası anlaşmalara taraf olduğumuz gibi bunu yerine getirebilmek amacıyla üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getiriyoruz. Bir taraftan da ülke içinde bizim kendi gayretlerimiz, özel gayretlerimiz var. Birisi mesela Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başlattığı Millet Bahçesi olarak ifade edilen yeşil alanların çoğaltılması. Şu anda 80 milyon metrekareye yaklaştık. Kayseri'mizde bile bakanlık olarak takip ettiğimiz 3 ayrı yerdeki millet bahçesinin toplam miktarı 2 milyon metrekareye yaklaştı. Hedef, 100 milyon metrekare net yeşil alana ulaşmak. Bunu ülke olarak takip ediyoruz.

Haber: Ali Rıza Cesur