17 Kasım, zamanından önce doğarak yaşama tutunma mücadelesi veren bebeklerin ve ailelerinin yaşadıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, Dünya Prematüre Günü olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Isparta Şehir Hastanesinde Hastanesi’nde dünyaya gelen prematüre bebekler ve aileleri ile etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Zafer Dirik, her sene coşku ile kutladıkları Dünya Prematüre Günü’nü bu yıl Gazze’de vahşetin kurbanı olan bebeklerin hüznü ile buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek şunları söyledi: “37. gebelik haftasından önce doğan yavrularımız prematüre bebek olarak adlandırılmaktadır. Küçücük bedenlerinde taşıdıkları kocaman kalpleri ile çıktıkları yolda onlara eşlik etmenin gururunu ve eşsiz mutluluğunu yaşamaktayız.

2011 yılından bu yana 17 Kasım günü Dünya Prematüre Günü olarak kutlanmaktadır. Her sene bu yavrularımızın ışıklarının aydınlattığı salonlarımızda neşe ve coşku ile kutladığımız günümüzü bu sene akıl almayacak bir vahşetin kurbanları olan Gazze şehrindeki bebeklerin hüznü ile buruk kutlamaktayız. Daha güzel daha aydınlık günlere açılan pencereler dileği ve her şeyin çok daha güzel olması umuduna sarılarak dünya prematüre günümüzü kutladık”.

On Binlercesini Gölete Saldı On Binlercesini Gölete Saldı

Haber32 - Özge Kılınç