Isparta'da Roma Dönemi'ne ait 1600 yıllık Sidamara lahdinin duvar parçasını 700 bin liraya satmaya çalıştıkları tespit edilen 4 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Yapılan aramalarda 90 santimetre boyunda ve 70 santimetre çapındaki lahit parçası ele geçirilirken, olayda adı geçen 4 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

700 BİN LİRAYA SATMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, merkeze bağlı Kuleönü Kasabası'nda bir şahsın elindeki tarihi eseri 700 bin lira karşılığında pazarlamaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

ŞÜPHELİLER JANDARMA TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili araştırma yapan Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mehmet D. (58) ve elindeki tarihi eser parçasının satışı için aracılık ettiği belirlenen Yılmaz D. (26), Bektaş A. (40) ve Olcay A. (37) kıskıvrak yakalandı.

ELE GEÇİRİLEN PARÇALAR MÜZEYE TESLİM EDİLECEK

Gözaltına alınan 4 şüpheliden Mehmet D.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, yaklaşık 1600 yıllık olduğu değerlendirilen ve Roma Dönemi'ne ait olduğu tespit edilen 90 santimetre boyunda ve 70 santimetre çapındaki Sidamara lahdine ait duvarın bir parçası ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserin gerekli çalışmalar sonrasında Isparta Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.