Isparta Sağlık İl Müdürlüğü, okullarda kanser ve korunma yolları hakkında öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. Toplum Sağlığı Merkezi tarafından il merkezinde bulunan 14 ilköğretim okulunda toplam 2 bin öğrenciye eğitim verildi.

Sigara, yanlış beslenme, alkol, hareketsiz yaşam, radyasyona maruz kalma, aşırı güneş ışığı, kimyasal faktörler, çevre kirliliği, bazı virüslerin kanserin nedenleri arasında yer aldığı afişler, broşürler ve slaytlarla anlatıldı.

Isparta Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, öğrencileri kanser ve nedenleri konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Karakaya, "Eğitimler sırasında öğrenciler ben ve siğillerdeki büyümeler, elle hissedilen şişlikler beklenmeyen kanamalar ve akıntılar, uzun süren ses kısıklığı ve öksürük, tuvalet alışkanlıklarındaki değişiklikler, yutma güçlüğü, hazımsızlık, iyileşmeyen yaralar, açıklanamayan kilo kaybının kanser belirtisi olabileceği anlatıldı." dedi. Karakaya, yaklaşık 2 bin civarında öğrenciye kanser eğitimi verildiğini kaydetti.