Isparta Belediyesi bünyesinde kurulan ve Isparta"nın sosyal durumunu inceleyen ve kendilerine gönül elçileri olarak adlandırılan Sosyal Doku Elemanları bu güne kadar 20 binin üzerinde evi ziyaret etti.

     Ziyaretlerinde ev halkının gelirinden, yardıma muhtaç kişinin olup olmadığına kadar sorulmakta. Ayrıca şehrin gelişmesi için ne gibi tedbirlerin alınması da sorular içerisinde. Hazırlanan bu anketlere göre de Belediye yetkilileri aciliyetine göre gerekli çalışmalara başlıyor. Belediye Başkanı Hasan Balaman, “ 6 ay önce başlayan sosyal oku çalışmalarımız bu gün itibari ile 21 binin üzerinde kişiye ulaşmıştır.

    Bu demektir ki Isparta belediyesi olarak 21 bin ailemizin kapısın çalmış hal ve hatırları ile birlikte Isparta Belediyesinden beklentileri ve sorunları sorulmuştur. 21 bin aile içerisinden ikibin civarında belediyeden istek ve şikayet gelmiştir. Bu istek ve şikayetler ilgili birimler tarafından incelenerek büyük bir bölümü çözüme kavuşturulmuştur.

   Sosyal Doku Projesini hayata geçirmemizdeki en önemli faktor de zaten halkımızın istek ve şikayetleri idi. Gönül elçilerimiz evleri ziyarete giderken benim selamımı ileterek onların sorunlarını bir kaleme döküyor bizde çözüm yollarını arayarak sorunu çözmekti. Zaten belediyecilikte önemli olan konu da halkın istek ve şikayetlerine göre yönetmektir. Biz buna katılımcı belediyecilik adını veriyoruz.

  Belediye olarak tüm sıkıntıları görmemiz mümkün değildir. Halkımızdan şunu istirham ediyorum. Evinize gelen gönül elçilerimizi mutlaka evinize alınız. Onların sizin adınıza sorduğu sorulara mutlaka cevap veriniz. Sizin verdiğiniz cevaplar bizim yönümüzü çizmekte önemli yer tutmaktadır. Sizlerden aldığımız bilgilere göre, çalışmalarımız daha da önem kazanacaktır” dedi