Isparta Badminton il temsilcisi İsmail Togar, Yaz okulları'nın açılması ile birlikte Isparta'dan 50 badmintoncu daha çıkartacaklarını söyledi.


Badminton sporunun gün geçtikçe yaygın hale geldiğini belirten Togar, amaçlarının Isparta'ya gelişebilen spor faaliyetlerinin getirilmesi olduğunu savundu

Isparta Badminton İl Temsilcisi İsmail Togar, Isparta'ya Badminton'u getirdikleri zaman önlerine koydukları hedeflerin üzerine çıktıklarını söyledi. Isparta Badminton sporunu getirdiklerinde önlerine birçok hedef koyduklarını hatırlatan Togar, bu hedefleri birer birer gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Togar, Badminton sporunu Isparta'ya getirdiklerinde lisanslı badmintoncu sayısının şu anda 500 kişiye ulaştığını ve badmintonun Isparta'da her ilçede faal bir şekilde yapılan bir spor haline geldiğini vurguladı. Isparta'da 2007 yılında temeli atılan Badminton, 2008 yılı sonuna doğru lisanslı sporcunun sayısını 250'ye çıkarmayı hedefliyor.

 Isparta Badminton İl Temsilcisi İsmail Togar, Badmintonu Isparta halkının çok sevdiğini ve gereken değeri verdiğini belirtti Badmintonu tanıtmak ve geliştirmek için çalışmalara başladıklarını belirten Badminton İl Temsilcisi İsmail Togar, 2007 yılında Isparta'da 8 okul ile temelini attıkları Badmintonspor'un 2008 yılı sonuna doğru 25 okula çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Togar " Mayıs Ayında yapacağımız Ferdi Badminton Isparta İl Birinciliği ile Isparta'daki lisanslı sporcunun sayısının artmasını bekliyoruz. Şuanda ferdi olarak Isparta'da 50 sporcumuz ve 115'e yakın okullar bazında lisanslı sporcumuz var. Bunun sayısını 2008 yılı sonuna doğru lisanslı sporcu sayımızı 250'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Mayıs ayında yapılacak müsabaka sonunda okullarda yetenekli sporcu arayışları içine gireceğiz. Okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri sayesinde Isparta'da badmintonu daha çok sevdireceğimize inanıyorum.

 Bu taramanın amacı ise Isparta'daki badminton sporcusu sayısını arttırmak ve 2 yıl içersinde Türkiye'de dereceye girmek istiyoruz.2007 yılında başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Yıldızlar ve küçükler olarak Isparta'da badmintona merhaba dedik. 8 okul ile başladığımız çalışmalarda bu günlere baktığımızda 19 okula çıkarmış bulunmaktayız ve aynı zamanda 2 kategori ile başlamıştık.

 2008 yılında kategori sayımızı 3'e çıkarttık. 2008-2009 sezonunda ise bu sayımızı 25 okulun üzerine çıkmayı hedefliyoruz " dedi İl Temsilcisi Togar son olarak badminton sporunun Türkiye ve Isparta'da giderek yaygınlaşmaya başladığını ifade ederek, bu spora ilgisi olan herkesi beklediklerini söyledi.

Oluşum Gazetesi