Şehir içinde yeni asfaltlanan yolların makinelerle tekrar kazılması veya sökülmesi vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Vatandaşlar; “Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın her konuşmasında 60 yıl dayanacak asfalt döktüklerini söylüyor ama, döktüğü asfalt bırakın 60 yılı 6 ay sonra delik – deşik” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 

Isparta şehir merkezinde bugünlerde ilginç bir tezat yaşanıyor. Zira, daha 6 ay önce şehrin ana cadde ve ara sokaklarına dökülen ‘Dayanıklı Asfalt’ şimdilerde ise iş makineleriyle çeşitli gerekçeler gösterilerek sökülüyor ve yol eski bozuk haline geliyor. Bunun enson örneği için geçtiğimiz günlerde Aksu Caddesi bitiminde Atatürk Parkı altındaki asfaltı yeni dökülmüş yolda yaşandı. Yol üzerinde Asfalt Kemirme Makinesini görenler çok şaşırdı ve adeta gözlerine inanamadı. 
 
VATANDAŞLAR; “ALT YAPIYA ÖNEM VERMEK GÜZEL BİR OLAY AMA...” 
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehrin alt yapısına verdiği önemden dolayı takdir ettiklerini ve dökülen dayanıklı asfalttın da şehrin ulaşımında büyük sorunları ortadan kaldırdığını ifade eden vatandaşlar, ancak bu durumun fazla sürmediğini söylüyorlar. Vatandaşlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilidiği gibi sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, ilk döneminde olduğu gibi ikinci döneminde de başta asfalt ve yağmur suyu projeleri olmak üzere bir çok alt yapı projesini hayata geçiriyor. Bunun asfalt konusundaki son örneklerini geçtiğimiz yıl kış sezonu girmeden gördük. Sayın Başkan Günaydın, şehrin tüm ana caddeleri ve ara sokaklarını dayanıklı asfalt ile asfaltlandırarak daha önce adeta köstebek deliği gibi olan yolları dümdüz etti ve sorunsuz bir ulaşımın önünü açtı. Bu durum şehrimiz ve bizler için son derece güzel işler. 
 
“HANİ BU ASFALT 60 YIL DAYANACAKTI ?” 
 
 Buraya kadar her şey iyi. Ancak, olumsuzluklar işte bu noktadan sonra başlıyor. Çünkü, daha 6 ay öncesinde büyük emekler verilerek dökülen asfaltlar gerek ana caddelerde gerekse ara sokaklarda su arızası, elektrik, doğalgaz ve benzeri durumlar bahane edilerek iş makineleri tarafından tekrar sökülüyor ve yollar eskisi gibi delik – deşik hale getiriliyor. Bu durumda, 60 yıllık dayanıklı asfalt dökmenin hiçbir anlamı kalmıyor. Bunun son örneğini geçtiğimiz günlerde asfalta daha yeni dökülen Aksu Caddesi sonu, 6 Mart Atatürk Caddesinin başlangıcı olan Atatürk Parkı altı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önündeki geniş yolda gördük. Sabahın erken saatlerinde yola konuşlandırılan Asfalt Kemirme Makinesi daha yeni dökülmüş olan güzelim asfaltı yerinden söktü. Bu durumun hiçbir haklı gerekçesi olamaz. 
 
“YENİ DÖKÜLEN DAYANIKLI ASFLATLAR İŞ MAKİNELERİ İLE SÖKÜLÜYOR” 
 
Bilindiği gibi; 6 ay önce dökülen dayanıklı asfalt öncesinde yolların yarılmasına sebep olacak su arızası, elektrik, doğalgaz ve benzeri hizmetler yapılmış ve yolun tüm alt yapı eksiklikleri giderildikten sonra dayanıklı asfalt üzerine dökülmüştü. Ama, aradan 6 ay bile geçmeden şu veya bu sebeple asfalt delmek, yarmak son derece kötü bir durum. Bu hem şehrin ulaşımının sağlıklı bir şekilde işlemesi bakımından olumsuz, hem de trafikte ilerleyen araçların yıpranma oranlarını artırdığı için olumsuz bir durum. 
 
“YOL, TÜM ALT YAPISI BİTTİKTEN SONRA ASFALTLANMALI” 
 
Bir yola dayanıklı asfalt dökülecekse o yolun tüm alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra dökülmeli ve en azından 4 – 5 yıl o yol hiç kazılmamalıdır. Özelliği bozulmamalıdır. Ama durum Isparta’da bunun tam tersi oluyor. 60 yıl dayanacak diye dökülen asflatlar daha 6 ayını doldurmadan iş makineleri ile delik – deşik ediliyor” dediler.