Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; dün meydana gelen olayda Senirkent ilçesine bağlı Gençali Köyünde balık avına çıkan 8 balıkçı kar yağışı nedeniyle gölde yönlerini kaybetti. 4 kayıkla ava çıkan balıkçılar, donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
 
Bu durumun farkına varan köylü, jandarma ekiplerine haber verdi. Eğirdir'den de feribot yardımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Arama-kurtarma operasyonu sayesinde 8 balıkçı saat 01.00 sularında kurtarıldı.
 
Balık avına çıkan Gençali Köyü Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Çelik, Ali Rıza Ünal, Yahya Ünal, Hasan Denizcan, Süleyman Aslan, Recep Çimen ve oğlu Abdurrahman Çimen ile İbrahim Cirit'in sağ" salim kurtarıldığı öğrenildi.
 
Kendisinden bilgi edindiğimiz Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Çelik kar nedeniyle önlerini göremediklerini belirterek, "Balık avı için 4 kayıkla göle gittik. Yoğun kar yağışı nedeniyle önümüzü göremedik. 4 kayıkla gölün ortasında kaldık. Arama- kurtarma çalışmalarında ışık tutuyorlar, bağırıyorlar ama ona rağmen yönümüzü bulamadık. Daha sonra feribot ekipleri bizi buldu. Gölde az daha kalsaydık donarak ölebilirdik" dedi.