AĞIR KUŞ YAVAŞ UÇAR: BAŞDEĞİRMEN...

Sayın Başkanımız Şükrü Başdeğirmen beyin ITKM camiisi vadettiği gün nihayet geldi çattı. Ve biz Ispartalılar olarak, heyecanla beklediğimiz Kadir gecesini ITKM (Yeni) Camiinde hep beraber idrak ettik, kutladık. Tüm hemşerilerimizle çoluk-çocuk, yaşlı-genç hep beraber ITKM camiinde buluştuk. Camiide ve avlusunda muazzam bir kalabalık vardı. Hele yatsı ezanı okunurken "cami tamamen dolmuş" diyerek dönen cemaati görmek lazımdı. Camii içinde 1500 kadar, camii avlusunda da 2000 kadar cemaat vardı desek sanırım mübalağa olmaz.

Siyasi ihtirası uğruna ITKM alanının yirmi yıldır mezbelelik ve atıl kalmasına göz yuman eski belediye başkanımızın sadece camiinin ibadete açılışını bile tüm Ispartalılara çok görmesinin yanlışlığını cemaatin coşkusunu görünce, sayın Belediye başkanımız Şükrü beyin ne kadar doğru bir kararla işe başladığını bizzat gördük yaşadık. Bu hayra vesile olmasından dolayı Şükrü başkanımıza hasseten dua ederek minnettar kaldık.

Şükrü beyin ev sahipliğinde gerçekleşen bu açılışta, camiye gelen cemaate sayısız çay ikramının yanında bol bol helva ikramı da yapıldı. Benim gördüğüm kadarıyla İl başkanımız Osman ZABUN bey ve milletvekilimiz M. Uğur GÖKGÖZ bey de oradaydı.

Belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, belediye başkan vekillerimiz, belediye başkan yardımcılarımız, emekli ve yeni belediye müdürleri dahil muazzam bir kalabalık vardı. Başkan Başdeğirmen eşi ve kızıyla beraber misafirlerle yakından ilgilendiler. Kanal 32 tarafından da canlı yayınlanan programda Şükrü başkanımızla ara ara söyleşiler yapıldı. Şükrü bey, kendisinin kandilini tebrik ve camiinin ibadete açılışını gerçekleştirdiği için takdir etmek isteyen vatandaşlarımızla, hemen hemen tek tek ilgilendi. Kendisiyle dertleşen hemşerilerimizle çok samimi görüntüler verdi.

Başkan Şükrü beye gösterilen bu ilgi, alaka ve takdirin elbette çok sebebi var. Daha önce de ifade ettiğim gibi Şükrü bey sosyal sermayesi çok kuvvetli bir şahsiyet. Birebir görüşmelerinde oldukça doğal ve konuya vakıf olma görüntüsü içinde olan bir kişilik. Muhatabını yakinen dinliyor, dinlediğini hissettirip gözlerinin içine bakıyor. Vatandaşla konuşmasında ise, gerekli şeyleri söyleyip nazikçe diğer bekleyenlerle ilgilenerek herkesi tek tek kucaklamaya gayret ediyordu.

Bu özelliğini eski başkanımız Yusuf Ziya beyle kıyasladığımız zaman muhatapla gözle temasın iletişim anlamında ne denli gücü olduğunu bir kere daha farkettim. Zira eski başkanım Yusuf Ziya bey, konuştuğu muhatabıyla hiçbir şartta iletişim kurallarını dikkate almazdı ve önemsemezdi. Bunu yıllarca takip ettik, izledik. Bu anlamda Şükrü beye bizi dikkate alıp, değer verip gözümüzün içine bakarak dinlediği için Ispartalı hemşerilerimiz adına hassaten teşekkür ediyoruz.

Namaz sonrası başlayan mevlit programı devam ederken dinlenmek isteyenler için ara ara çay servisleri yapıldı. İkramlar olabildiğince bol idi. Sanırım herkes gecenin maddi manevi bereketinden payına düşeni fazlasıyla almıştır.

Evet gördük ki, Ispartamızın yıllardır kanayan yarası olan ITKM konusunda yeni yönetimin seçim sonrasında böyle bir başlangıç yapması çok güzel ve yerinde oldu. Dede Korkut müzesi ve Güreş alanı gibi şehir için çok önceliği olmayan projelerle şehrimizin yakın zamanda kazanacağı birşey yoktu.

Şükrü bey hizmet odaklı bu davranışı ile, heyecanla yola çıkıp da vaat ettiği şeyleri yapma adına telaşa girmeyeceğini hepimize göstermiş oldu. Şükrü başkan siyasi anlayışı gereği ağır kuş gibi yavaş ilerliyor. Kendisinde hiç telaş emaresi görmedim. Hatta yaptığı belediye atamalarında bile telaş etmedi. Son başkan yardımcımız Uğur Büyükçulcu'yu dahi daha üç gün önce atadı. Bu kararlı ve sakin havası Şükrü başkanımıza çok yakışıyor. Hata yapmasını da asgariye indiriyor. Allah yolunu açık, hizmetlerini bol ve hayırlı eylesin.

ITKM camii açılış törenindeki vatandaşlarımızın Şükrü beye ilgisi ve alakası göstermiştir ki, Şükrü başkan bu memlekete hizmet adına çok yakışmaktadır. Hizmet adına elindeki iktidar avantajını da güzel kullanarak Ispartalılara hizmet etme sevdasındadır. Seçim öncesi sloganı olan "gönül işi"ni ITKM camiini ibadete açma ile başlatması da tam yerinde bir uygulama oldu.

Artık bundan sonrası ITKM'nin kalan kısımlarının da belirtilen süre içinde tamamlanarak hizmete açılarak şehrin ekonomisinin canlanmasına gerekli can suyunun verilmesi olmalı. Bu günden sonra belediye olarak yapılacak en önemli iş, merkezi idarenin katkıları ile yerel kalkınma hamlelerini birleştirmek olmalı. Şehrin kalkınması adına çalışmalara talip olan paydaşlar için gerekli zaman ve zemini hazırlamak belediyemizin yapacağı öncelikli ve en doğru hizmet olacaktır. Ve ben, Şükrü başkanımızda bu vizyon ve misyon fazlasıyla görüyorum. Hemşerilerimizin gönlü rahat olsun. Zira Isparta iktidarıyla ve yereliyle emin ellerdedir. Benden söylemesi...

İsmail TANIŞMAN