Uzun süredir aklımda olan ve bazı dostlarla sohbetimizde de gündeme getirdiğim bir proje var ki bana göre Isparta için çok önemli. Isparta ölçeğinde çılgın proje diyebilirsiniz. Veya benim aklım bu kadarına eriyor.

Siyasiler 12 Haziran seçimleri için çeşitli projeler açıklıyor. Duble yolundan, ikinci OSB'ye, SDÜ yatırımlarından, elma borsasına, organize hayvancılık yatırımlarından, 5 yıldızlı Konukevine kadar İsparta için önemli projeler gündeme geliyor.

Hepsi iyi proje ama bunlara ilave olarak benim projem şu:

Isparta ciddi bir daralma ve sıkışma içinde, •özellikle şehrin belli bölgelerinde önemli bir planlamaya ihtiyaç var. Planlı bir çalışma ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün arka planında bulunan bütün ada temizlenip, Isparta'ya harika bir meydan çıkarılabilir. Veya harika bir planlama ile İsparta güzel projelere sahip olabilir.

Bahsettiğim adanın içinde Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu, kütüphane binası, Halk Eğitim Merkezi, İHL, öğretmenevi gibi binalar var. HEM'den, Milli Eğitim Müdürlüğü binasına, Valilik konağına kadar olan bütün ada yıkılarak çok daha iyi bir planlama ile yeni bir proje yapılabilir veya meydan olarak Isparta'ya kazandırılabilir.

Bu şekilde hem kurumlar, okullar rahat fiziki ortamlara sahip olurlar, hem trafik sorunu çözülür, hem şehir rahatlar, hem de önemli eğitim kurumları yapılmış olur.
Bölgedeki okul ve kurumlar için yeni bir kompleks yapılır ve daha düzenli hale getirilir. Bu konuda yetkililer çalışırsa İsparta için harika olur diye düşünüyorum. İnşaatlar için çeşitli modeller bulunabilir.

Bu konuda çalışılır, eksikler giderilir, geliştirilir ve İsparta için çok önemli bir sorun giderilir ve yeni bir kampus kazandırılır.

Ne yapalım bizimde bu zekamızla bu kadar çılgın proje üretebiliyoruz.