İl Genel Meclisi, Belediye'nin  Çelebiler Mahallesi'nde yapılacak yeraltı otopark projesi için istediği Özel İdare sahasına karşılık son takas teklifini sundu. Meclis, Böcüzade Parkı'ndan 11 bin metrekarelik 
Isparta Belediyesi'nin Çelebiler Mahallesinde yapacağı yer altı otopark projesini bu alanın hemen bitişiğinde bulunan eski Özel İdare binasının bulunduğu 1460 metre karelik alanı da içine alacak şekilde yapmak istemesi üzerine gündeme gelen takas konusunda Meclis'ten son teklif çıktı. 
bölümü istedi. Meclis Başkanı Ali Bolat, başka teklif olmayacağını söyledi.
Kendisi ile iglili çıkan haberlere üstü kapalı gönderme yaptı.  İnternet medyasında hakkımda 'sanki babasının arsasını satıyor' şeklinde yazılar çıktı. Ben babamın arsası olsa bu kadar çok savunmam. Burada 400 bin  Ispartalının hakkı hukuku var. Ben bunları kendi babamın arsasından daha fazla savunmak daha fazla hakkının korumak zorundayım. Biz İlk teklifte 22 bin metrekarelik Böcüzade alanının tamamını istemekten de vazgeçtik. 
ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN 
Madem Isparta Belediyesi'nin ve Özel İdare'nin menfaatleri korunacaksa Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nden ara yolu da içine alacak şekilde dik bir kesitle ana yola kadar olan bölümde  oluşacak yeni imar parselinin Kongre Merkezi'nin arsasıyla birleştirilmesi her iki kurumun lehine olacaktır.  Eğer Sayın Belediye Başkanı ve Meclis tarafından da uygun görülürse bu takasın Meclise şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 
    İl Genel Meclisi orta komisyonları, Belediye'nin daha önce Böcüzade Parkın'ndan 6 bin metrekare verilmesi yönündeki teklifine karşılık  Süleyman Demirel Kongre Merkezi'yle birleşecek şekilde  11 bin metrekarelik dik parselin verilmesini teklif etti. Bu  teklif ayın zamanda Meclisin son  teklifi de oldu.     
    Gazetecilere açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, şunları söyledi: "Isparta Belediyesi'nin Özel İdare Parkı'nın bulunduğu alanla bitişik yerde yapacağı otopark projesiyle ilgili bir takım sıkıntılar vardı. Sayın Belediye Başkanımızı Meclise davet ettik. Yapmak istediği otopark projesiyle ilgili görüşleri hakkında bilgi edindik. Daha sonra biz Belediyeyi ziyaretimizde  Sayın Başkanımızla eğer Kent merkezindeki Eski Özel İdare binasının bulunduğu yer  Isparta menfaatleri doğrultusunda Isparta Belediyesi'nin yapacağı otopark alanı için  ihtiyaçsa biz otopark yapılacak olan arazinin Isparta Belediyesi'ne takas usulüyle verilmesi konusunda her türlü teklife açık olduğumuzu söyledik.  Sayın Başkan da bizim kendilerine sunduğumuz Böcüzade Parkıyla Özel İdare'ye ait arsamız arasında takasın hemen yapılabileceğini söyledi. Ancak Isparta Belediyesi'ndeki teknik personelin çalışması sonucu sayın Belediye Başkanımız, bizim yaptığımız teklife karşısında Böcüzade Parkı'ndan tamamını değil yaklaşık 6 bin metrekarelik bölümünü takas etme teklifini gönderdi. Ben de bu teklifi Meclis'e taşıdım.  İlgili komisyondaki arkadaşlarımızın çalışması neticesinde Böcüzade Parkı'nın takasıyla ilgili net ve son kararımız Özel İdare'ye ait Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nden ara yolu da içine alacak şekilde dik bir kesitle ana yola kadar olan bölümde  oluşacak yeni imar parselinin Özel İdare uhdesine geçirilmesi karşılığında, Başkan Günaydın'ın altına otopark yapmak istediği Özel İdare sahasının takasına hazırız."
Konunun gündeme geldiği ilk günden buyana Isparta menfaatleri doğrultusunda hiç bir zaman kavgacı tutum sergilemeyeceğini söylediğini kaydeden Bolat,"Nihayetinde oraya yapılacak olan otopark Yusuf Ziya Günaydın'ın kendi şahsına ait değil. Isparta'da yaşayanların kullanacağı bir projedir. Dolayısıyla biz bu noktada projenin karşısında olamayız
BAŞKA TEKLİF ÜZERİNDE DÜŞÜNMEYECEĞİZ
Meclisin aldığı son ve nihai kararın bu olduğunu aktaran Bolat, "Bununun üzerine yeni bir karar almayı ve teklif götürmeyi düşünmüyoruz" dedi. Bolat, talep edilen alanın 11 bin metrekare olduğunu ifade ederken, "Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık bu sorun kangren haline gelmiş. Sürekli bu sorunu kaşımak isteyen çevreler var. Bu sorunu kökten çözmek  için, İl Genele Meclisi yeni yönetimi masaya yatırdı. İnşallah her iki kurum için de hayırlı olur" diye konuştu. Bolat,  Belediye'den gelecek başka bir takas teklifine de 'Meclis şu anda böyle bir şey düşünmemekte. Bu bizim için rantabl ve rasyonel bir takas teklif. Bunun haricinde başka teklif  düşünmüyoruz" diye konuştu.