Isparta merkeze bağlı Ali köyü ovası susuzluk, çekiyor. Ali köyü sakinleri, su bolluğu içinde susuz kaldıklarını söylediler.

Bundan 7-8 yıl önce ovalarını Atabey Sulama Birliği vasıtasıyla Eğirdir Gölünden gelen su ile bahçelerini suladıklarını belirten Ali köylü çiftçiler, "Devlet Su İşleri hizmet verirken 15-20 gün aralıklarla sulama yapıyorduk. Atabey Sulama Birliğine devrinden sonra 30 ile 45 gün aralıklarla bahçemizi sulayabiliyoruz" dediler.

KÖYLÜLER KISIR DÖNGÜ İÇİNDE KALDI

Ali Köylü çiftçiler, Tarım İl Müdürlüğü ziraat mühendislerinden aldıkları raporları dilekçe ile Atabey Sulama Birliğine teslim ettiler. Dilekçenin cevabını alamadıklarından yakınan çiftçiler, daha sonra da DSİ'ye dilekçe ve sözlü olarak şikayette bulundular.

Aliköyü sakinleri adına açıklamada bulunan Mustafa Tatlı, şu görüşlere yer verdi; "Atabey Sulama Birliği ve DSİ'ye yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. Köy sakinleri olarak durumu Vali Yardımcısına illettik. Vali Yardımcısı da Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü ve Atabey Sulama Birliğine yönlendirdi. Fakat yine herhangi bir sonuç alamadık. Bunun üzerine BİMER'e şikayet dilekçesi yazdık. Oradan gelen yanıt köylüyü hayrete düşürdü ve sorunun Atabey Sulama Birliğiyle görüşülmesi talep edilmiş. Sonuç olarak köylüler kısır döngü içinde dolaşmaktan bıktılar" Köy sakinleri, "Allah rızası için ovamızı susuz bırakmayın. Kerbela çöllerindekiler gibi susuş kalmayalım. Tarımı yok etmeyelim tarıma destek verelim. Daha iyi ürün üretebilmemiz için ihtiyacımız kadar su verin. Kaliteli ve bol ürün alabilmek için ziraat mühendislerin verdiği rapordaki sulama takvimini uygulasını yeter. Ovamıza kapalı sulama sistemi ve damlama sulama sistemine geçilmesini istiyoruz. Böylece su tasarrufu sağlamış oluruz" dediler.