Vatandaşlardan gelen soruların çoğu yemin ve kefalet ile ilgili. Din Hizmetleri Uzmanları tarafından en çok yanıtlanan sorunlardan biri ailevi problemler. Sizinde kafanıza takılan bir soru olursa, 218 14 12 numaralı Alo Fetva Hattını arayarak din ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz.

    Alo Fetva Hattında Dini, Sosyal, Psikolojik ve Ailevi problemlerle ilgili sorulara cevap veriliyor. Din Hizmetleri Uzmanı Safinaz Asri, din alanlarındaki bütün sorulara diyanet çerçevesinde cevap verdiklerini belirtti. Yanıtlanan soruların daha çok ailevi problemlerle ilgili olduğunu söyleyen Asri, çoğu vatandaşların Alo Fetva Hattını bilmediğini kaydetti.

    Soruların dini yoğunluğuna ve zamanına göre değiştiğini kaydeden Asri, soruların genelde dinin içinden midir, değil midir? şeklinde sorulduğunu vurguladı. Halktan özel günlerin ve zamanların dışında aile problemleriyle ilgili soruların geldiğini belirten Asri, yaz aylarında düğünlerle ilgili olarak çok farklı sosyal kesimden kişilerin evlilikleriyle olsun, Ramazan ayında oruç bozma ve zekat konusunda olsun sorular sorduklarını söyledi.

    Ayrıca daha çok yemin ve kefaletle ilgili sorularla karşılaştıklarını sözlerine ekledi. Din Hizmetleri Uzmanı Safinaz Asri, özellikle psikolojik ve ailevi problemlerini çözüm bulabildikleri kadar cevapladıklarını belirterek, çözüm bulamadıkları problemlerde vatandaşları psikolog ve aile danışmanlarına yönlendirdiklerini dile getirdi.

    Alo Fetva hattına bakan uzmanlar, bir bakıma psikolojik danışman ve Aile psikologu durumunda gibiler. Alo Fetva Hattında erkeklerden gelen soruları İl Müftüsü İsmail Öncel veya Müftü Vekilleri cevaplanırken, bayanların sorularını ise Din Hizmetleri Uzmanları bayanlar yanıtlıyor. www.ispartamuftulugu.gov.tr  internet adresinden de sorular yanıtlanabiliyor.

YeniExpres