Isparta'daki hava kirliliğini azaltmak amacıyla kurulacak kömür analizi laboratuvarının ölçüm cihaz alım ihalesi yapıldı.

     Isparta Belediyesi'nde kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen ihaleye Doruk Teknik ve Arter Teknik firmaları teklif sundu. İhale komisyonu tarafından açılan zarfların kontrolü yapılarak verilen teklifler okundu ve komisyonun gerekli araştırma ve itirazları inceledikten sonra kazanan firmadan cihazları satın alacağı bildirildi.

     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, gecekondusu olmayan, yeşil ve temiz Isparta'nın hava kirliliği sorunu da yaşamaması gerektiğini belirtti.

Bu doğrultuda belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini kaydeden Günaydın, Isparta'ya giriş yapan tüm kömürleri kontrol altında tutulduğunu kaydetti. Kömürlerin analizlerini yapmak için de laboratuvar kurduklarını dile getiren Günaydın, laboratuvar için ölçüm cihazlarının alım ihalesini de bugün gerçekleştirdiklerini söyledi.

     Zabıta Müdürlüğü'nün 7 gün 24 saat esasına göre kömür kontrollerini yoğunlaştırdığını kaydeden Günaydın, ''Halkımızın sağlığını korumak bizim en önde gelen vazifelerimiz arasındadır. Yazın olduğu gibi kışın da rahatlıkla soluyabilecekleri temiz hava oluşturmak tek hedefimizdir'' dedi.