Isparta’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 2011 yılında 20 milyon TL’ye mal olarak tamamlanan Darıderesi Göleti ile ilgili olarak DSİ ile Belediye arasındaki anlaşmazlık çözülmüş değil.
 
Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman zamanında belediye ile DSİ arasında yapılan protokolün 3’üncü maddesinde “belediyenin göleti geçici kabul yapmadan Isparta Belediyesi'ne su verilmeyecektir" şeklinde net bir ifade var.
 
DSİ ise, halkın mağdur olmaması ve o sudan istifade etmesi, orada biriken suyun boşuna dereye akmaması için protokoldeki o maddeyi işletmediğini dile getiriyor.
 
Isparta'nın yıllık su ihtiyacı olan 13 milyon metreküp suyu Andık Deresi ve DSİ göleti karşılayamıyor. Böyle olması durumunda belediyenin Eğirdir Gölü'nden su alması zorunlu. Bu suyunda kullanılabilir seviyeye çekilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor.
 
Daha önce Isparta Belediyesi’nin Eğirdir Gölü'nden temin ettiği suyun aşırı derecede koktuğu ile ilgili haberler gündemde tartışma konusu olmuştu.
 
Eğirdir Gölü'ndeki su kokusunun artacağını ancak giderilmesinin zor olduğunu belirten uzmanlar şunları söyledi.
 
Isparta Belediyesi'nin Eğirdir Gölü'nden temin ettiği içme suyundaki kokunun giderilmesi imkansız. Aksine bu koku önlem alınmadığı takdirde daha da artar. Burasının iyileştirilmesi konusunda bir çalışma yapılması lazım.
 
Isparta'nın yıllık su ihtiyacı 13 milyon metreküp. 8 milyon metreküpü Darıderesinden kullanılıyor. 5 milyon metreküpünü de Andık Deresinden alıyorlar.
 
Problemin giderilmesi için ise Afyonkarahisar örnek gösteriliyor. Buna göre 2008 yılında Afyon'a modern ozonla suyun artıldığı bir arıtma tesisi yapıldı. Burada sudaki insan sağlığına zararlı minareller de alınarak kaliteli bir menba suyu veriliyor. Aynı tesisin Isparta'ya da yapılması geretiği yetkililer tarafından dile getiriliyor.