Ardıçlı Köyü Muhtarı Alaattin Tezcan, köyün çehresini değiştirecek hizmetlere imza atıyor. Bir muhtardan daha fazlası olarak gece-gündüz demeden çalışmalara devam eden Alaattin Tezcan’ın yaptıkları vatandaşı ziyadesiyle memnun ediyor. 
ÖNCELİKLİ HEDEF BİLİNÇLİ TARIM VE TURİZM
Öncelikli amaçlarının daha bilinçli tarımsal üretim ve daha bilinçli turizm anlayışını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Muhtar Tezcan; “Tarımsal üretim ve turizm bilinci için kurslar düzenledik. Bu yönde 6 adet kurs açıldı. Vatandaşımız kursa katılarak belgesini aldı. Bu etkinlik aynı zamanda vatandaşlar arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağladı. Aynı zamanda tarımsal üretim için elektrik ve su altyapılarını giderdik. Bunu tamamen muhtarlık imkanlarımızla yaptık. Mezarlığımız turizm köyüne hiç yakışmıyordu. Mezarlığın etrafını duvarla çevirdik, içini temizledik. Mezarlıktaki çeşmeleri yeniden yaptırdık, dua yapılan yeri yeniden düzenledik. Bununla birlikte muhtarlığa ve köyümüze ait bütün binaların dış boya ve iç bakımlarını yaptırdık. Düğün salonumuz, muhtarlık binamız görsel açıdan hiç köyümüze yakışmıyordu. Boyasını, bakımını yaparak yeniden hizmete kazandırdık. Turizm köyüyüz ama köyümüzde bayan tuvaleti yoktu, onu yaptık. Kısacası gördüğümüz tüm eksiklikleri tamamladık” diye konuştu.
İNTERNET SAYESİNDE UZAKLAR YAKIN OLDU
Ardıçlı Köyünde daha önce internet erişimi olmadığının altını çizen Muhtar Tezcan, “Ardıçlı Köyünün tanıtımını daha iyi sağlamak amacıyla internet erişimi sağladık. Şimdi köyümüze her evde internet ve telefon var. Özellikle pandemi döneminde çocuklarımız ve ailelerimiz için iyi oldu. Yani Ardıçlı’yı dünyaya bağladık diyebiliriz. Üç tane gülyağı fabrikamız var, şimdi daha rahat iletişim yapabiliyorlar. Faksla yazışmaya başladılar. Aynı zamanda çocukları Avrupa’da olan yaşlılarımız var. Şimdi rahatlıkla görüntülü olarak görüşme yapıyorlar. Yeni posta kutuları oluşturduk. Her sülalenin ismi yazılı kendi posta kutusunu yaptırdık.  Köyümüzün daha iyi tanıtılması için medya kuruluşlarıyla daha sık görüşmeye başladık. Bu çok önemli. Biz göreve geldiğimizde sosyal yardımlaşmadan sadece 2 kişi yararlanabiliyordu. Şimdi 14 vatandaşımız sosyal yardım şemsiyesi altında. Dul bayanlarımız var, yaşlılarımız var. Bu vatandaşlarımız gerçekten ihtiyaç sahibiydiler. Zor durumdalardı. Şimdi rutin olarak her ay yardımlarını alıyorlar.” dedi.
8 BİN ADET ZEYTİN FİDANI DİKİLDİ
Ardıçlı Köyünde alternatif ürün denemesi yaptıklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Muhtar Alaattin Tezcan; “Bildiğiniz gibi köyümüzün ekonomisi sadece güle bağlıydı. Biz ekonomimizi daha da güçlendirmek için alternatif ürünler denemeye başladık. Ayrıca gelir getirici tür olarak orman teşkilatımıza fidan diktirdik. 8 bin zeytin fidanı dördüncü yaşına girdi. Bugüne kadar orman teşkilatı baktı. Geçtiğimiz günlerde hane başına eşit şekilde 90 adet olacak şekilde dağıtımları yapıldı. 49 yıllığına vatandaşa kiralandı. Şimdi bakımlarını vatandaş kendisi yapacak ve meyvesi de vatandaşın olacak. Orman mühendislerinin söylediğine göre önümüzdeki yıllarda verim vermeye başlayacak. Bu ağaçlar tam randımana oturduğunda inşallah köyümüzde zeytinyağı fabrikası da kurulur diyoruz.” dedi.
VATANDAŞA DAHA SAĞLIKLI İÇME SUYU SAĞLANDI
Vatandaşa daha sağlıklı içme suyu imkanı sağladıklarını belirten muhtar Tezcan; “İki adet içme suyu pompamız vardı. Baya çok eskimişlerdi, sıklıkla arıza yapıyorlardı. Çok şükür ikisini de yeniledik. Sıfır pompa taktık. Bununla birlikte içme suyu depolarımızın iç ve dış bakımlarını yaptırdık. Şimdi vatandaşımız daha sağlıklı içme suyu içebiliyor. Aynı şekilde elektrik ana trafomuz yeterli değildi. Trafomuzu yenisiyle değiştirdik ve turizmde kullanabilmek için yeni aydınlatma yerleri yaptırdık. Taşımalı eğitimle ilçeye, kasabaya giden çocuklarımız var. Soğuktan, sıcaktan etkilemesin, yağmurda ıslamasın dedik ve onlar için durak yaptırdık. Bununla birlikte yeniden hane numaralarını yaptırarak herkesin görebileceği şekilde çaktırdık. Daha önce kimisinin vardı, kimisinin yoktu. Bazıları da kırıktı. Şimdi güzel bir görünüm oldu. Hoparlör sitemi eskiydi yeniledik. Şimdi tüm duyurularımızı vatandaş rahatlıkla duyuyor. En önemli hizmetlerimizden birisi de köyümüze yeni tarım işçisi barınağı kazandırmamız oldu. 48 dekarlık yeri mera alanından çıkartarak köy tüzel kişiliğine kazandırdık ve buraya modern barınma alanı yaptık. Bu sene mevsimlik tarım işçilerimiz kullanacaklar.” diye konuştu.
DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR
Tamamlanan hizmetlerin yanı sıra hedeflerini de sıralayarak konuşmasını tamamlayan Ardıçlı Köyü Muhtarı Alaattin Tezcan son olarak şunları söyledi; “Vatanına, bayrağına, dinine bağlı Ardıçlı Köy halkı hizmetlerin en iyisine layıktır. Bu kapsamda hizmetlerimiz inşallah hız kesmeden devam edecek. Önümüzde çok projelerimiz var. Bu sene Allah izin verirse imam evi ile birlikte kuran kursu yapmayı planlıyoruz. Bütün sülalelerin temsil edildiği bir dernek kuracağız. Bu dernek vasıtasıyla işleri daha da hızlandıracağız.  Tabi biz şunu yaptık, bunu yapacağız diyoruz. Ancak bütün bunlar tek başımıza yapılmış işler değil. Aza heyetimiz, vatandaşımız sağ olsun çok yardımcı oluyorlar. Ve tabi ki devletimiz her zaman desteğini bizden esirgemiyor. Köyümüze hizmetlerin kazandırılması noktasında bizlere her zaman destek olan sayın valimiz ve milletvekillerimiz başta olmak üzere Isparta ve Keçiborlu Belediye Başkanlarımız ile birlikte Keçiborlu Kaymakamlığına çok teşekkür ediyorum.  Aynı şekilde İl Genel Meclisi üyelerimize, ilimizin ve ilçemizin tüm resmi daire amirlerine ve çalışanlarına köylümüz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi./İbrahim Demirayak