Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailelerinin mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren babaların, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiğini bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerlere dayanan güçlü aile yapısının, Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri olduğunu belirtti.
     Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
     ''Annelerimizle birlikte bu güçlü yapının temel direklerinden birisi olan babalarımız, hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandırmakta, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler.
     Ailenin mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren babalarımız, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler. Bizler de sadece bu anlamlı günde değil her zaman babalarımızın gönüllerini hoş tutmalı, onlara saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.
     Tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan, hayatı boyunca maddi-manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.''