Gülistan Mahallesi Muhtarı Zuhal Top’un rozet iddiası siyaset gündeminde günlerdir konuşuluyordu. Konuyla ilgili olarak basına açıklamalar yapan Zuhal Top’un bir gazetecinin neden konuyu bir hafta sonra gündeme getirdiğini sorduğunda net bir cevap verememişti.

Konuştuğu her platformda bağımsız olduğunu herhangi bir partiyle ilişkisinin olmadığını ve seçildiği günden bu yana bağımsız olduğunu bundan sonrada bağımsız olarak görev yapacağını ifade eden Gülistan Mahallesi Muhtarı Top’ u aldığımız bir yorum neticesinde bazı sorular sormak üzere telefonla aradık.

VİDEO İÇİN TIKLA >>

 Muhtar Top’a mahallesinde seçim çalışması yapan MHP’nin seçim çalışmalarına katılıp katılmadığını sorduğumuzda ‘’başından beri belirttiğim üzere muhtarlar bağımsız seçilir, bizler halkımıza hizmet etmek amacıyla bağımsız aday olur bağımsız görev yaparız benim herhangi bir siyasi partinin seçim çalışmasına katılmam söz konusu değil’’ şeklinde konuşmuştu.

VİDEO İÇİN TIKLA >>

Ancak bu konuşmayı yaptığı günün akşamında Mhp’nin Gülistan Mahallesi programında MHP’li adayların içinde bir parti neferi misali yerini alan Top’un her milletvekili isminin ve kadın kolları başkanı Dilek Günaydın’ın isminin de anonsunda uzun uzun alkış tuttuğu kameralara yansıdı.

Her konuşmasında bağımsız olduğunu herhangi bir parti ile ilişkisinin olmadığını söyleyen muhtar’ın bu çelişkili durumu akıllarda soru işaretleri oluşturmaya fazlasıyla yetti.

VİDEO İÇİN TIKLA >>

Öte yandan Muhtar Zuhal hanım’ın ilk konuşmasında şahit gösterdiği muhtarlarla konuşan muhabirimiz aslında şahit gösterdiği muhtarların olayı görmediğini ve şahit olmadıklarını öğrendi.

GÜLCÜ MAHALLESİ MUHTARI

Konuya ilişkin haber ekibimize konuşan Gülcü mahallesi muhtarı Hüseyin Eroğlu, bu olayların yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduğunu muhtarlık makamlarının bu tür siyasi söylemler ve eylemlerle yıpratılmaması gerektiğini savundu. Öte yandan konuya ilişkin olay günü olay yerinde olmasına rağmen Ak Parti milletvekili adayı Kolukırık’ın böyle bir talebinin olduğunu görmediğini, olaya şahit olmadığını söyledi.

VİDEO İÇİN TIKLA >>

HIZIRBEY MAHALLESİ MUHTARI

Gülistan Mahallesi Muhtarı Zuhal Top’un diğer şahitlerden biri olarak ifade ettiği Hızırbey mahallesi muhtarı Zeynep YİĞİT ise ben olay yerinde yoktum ancak, böyle bir olayın konuşuluyor dahi olması son derece üzüntü verici bir gelişmedir, Türkiye Cumhurşyetinde yaşayan herkes Atatürk’e minnet borçludur, onun yeri zaten kalplerimizdedir, bence bu olay çok fazla abartılmıştır Ispartamızın adı bu tür kötü bir olayla anılmıştır memleketimiz adına üzülüyorum dedi.

VİDEO İÇİN TIKLA >>

 Yiğit, olayı görmediğini ancak, belki orada espiri mahiyetinde böyle bir konuşmanın geçmiş olabileceğini bunun ise gerçekmiş gibi kamuoyuna yansıtılmasının muhtarların tarafsızlığına gölge düşürdüğünü söyledi. Yiğit ayrıca böyle bir olay yaşanmış ise bunun 5-6 gün sonra gündeme getirilmesinin düşündürücü olduğunu, bundan dolayıda bu olayda iyi niyet olmadığını söyledi.