Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın 'kar amacı gütmeyen kurumlar' için sanayi ve turizm sektörlerinde verilecek desteklerden yararlanmak için 97 projenin başvurduğu belirtildi.

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamada 23 Aralık ta başlayan destek projelerinin 18 Mart'ta sona erdiği belirtilerek, Antalya, Burdur ve Isparta'dan valilikler, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan 97 projenin başvuru yaptığı bildirildi.

Proje üretiminde ilk sırayı Antalya'nın 47 proje ile alırken, Burdur'un 30 proje, Isparta'nın ise 20 proje ürettiği kaydedildi. BAKA, tarımsal sanayi, mermercilik, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynakları, tıbbi ve aromatik bitki tarımına dayalı kozmetik ve ilaç sanayi, orman ürünleri ve mobilya, turizm sektörlerinde hazırlanan proje yatırımlarının yüzde 75'ine kadar hibe desteği verecek.

Hazırlanan projelerin proje birimi uzmanları tarafından idari kontrolünün yapılmasının ardından bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirileceği ifade edildi.