Isparta Ticaret ve Sanayi Odası"na yönelik AKP İl Başkanı H.Kemal Kurt"un eleştirileri ile başlayan tartışmalara AKP"li Milletvekili Recep Özel"den sonra Belediye Başkanı Hasan Balaman"da katıldı. Belediye Başkanı Hasan Balaman"da ITSO yöneticilerinin açıklamalarını ağır bir dille eleştirdi.

VERDİK YAPAMADILAR
Isparta Belediyesi"nin 3 şirketinin bulunduğunu kaydeden Hasan Balaman4"ncü şirketin de yolda olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde ISBAŞ"ın sadece bimsblok üreten bir yer olduğundan bahseden Hasan Balaman, “Şimdi ise bilimsel deneyler ile pomzadan daha farklı şekillerde yararlanılabileceğini gördük. Tekstil sektörüne de hammadde üretmeye başladık.  ISBAŞ"ı ITSO"ya vermek istedik ama yapamayacaklarını söylediler. Bizde mecbur kaldık kendimiz yapmaya. Belediyeler bu işleri yapmamalı. Kendilerinin yapamadığını biz yapıyoruz. Üzülerek söylüyorum, fabrika kurmak belediyenin görevi değildir.

10 milyon YTL maliyetle yeni fabrika yatırımı yapıyoruz. ISBAŞ"ın mevcut yeri daha yukarılarda maden sahasının içine taşınacak. Yeni şirketimizin ismi ise BERİL olacak” dedi.

NAFİLE HAYKIRIŞLAR
ISTEM"in sadece bir paravan şirket konumunda olduğunu da hatırlatan Balaman, şimdi ise Isparta"yı andezit taşı ile dünyaya tanıttığını kaydetti. Yeni kurulan tesisler ile andezit taşı yetiştirilemediğini belirten Belediye Başkanı, “İlk ihracatımızı da İtalya"ya gerçekleştireceğiz. Bu fabrikaları teşvik yok diye Dinar"a mı götürmemiz lazımdı? Ticari kuruluşlarımızın temsilcileri nafile haykırışları bıraksınlar. Bunlar son çırpınışları. Isparta"yı biz kurtaracağız. Teşvik üzerinden kimse siyaset yapmasın. Eğer siyaset yapmak istiyorlarsa A-B-C partilerine gitsinler. Ağlama duvarlarına gidip oralarda ağlamasınlar. Gemlsi8nler ISBAŞ, ISTEM"i incelesinler. Teşvik falan bu işin bahanesi. Bunlar son çırpınışlarının ifadesi. Isparta"ya kazandırdıkları tek şey restaurant, mülkiyeti de bize ait onun. Ancak restaurantı restorasyon yaptırdılar” dedi.  

OSB BOŞ DEMEK AYIP VE BECERİKSİZLİK
Ticaret erbabının emrinde çalışmaya hazır olduğunu da dile getiren Başkan Balaman, “Belediye meclisinde işadamlarımıza kolaylıklar sağlanacak kararlar çıkarttık ve adına da yerel teşvik dedik. Ancak hiç gelen olmadı. Organize Sanayi Bölgesi boş demek büyük bir ayıp ve beceriksizliktir. Denizli"de, Kayseri"de teşvik mi var? Bu ülke sadece Afyon"dan mı ibaret? Isparta Belediyesi ticari bir şirket gibi çalışıyor. Bizi buna zorladıkları için. İl Özel İdarenin Gümüşgün kavşağında yeri var. Arsa valiliğin ancak işadamlarımızın yapması gereken organizasyonu biz yapacağız. Bu yıl içinde oranın ihalesini de yapıyoruz” dedi.

KAÇIKOÇ"A KINAMA
Isparta"nın iki önemli değeri halı ve gülün de bitme noktasına geldiğine işaret eden Balaman, “İkisini de bitiriyoruz. Güle bir tarafta kota uygulanıyor, diğer tarafta da Çin bahane ediliyor. Isparta Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde çalışmalarımız devam edecek. AKP Hükümetine kimsenin dil uzatmaya hakkı yok. "35 yıllık ticari hayatımda bu dönem kadar sıkıntı çekmedim" diyeni şiddetle kınıyorum. Bir gecede birden yükselen faizli dönemleri unuttular. Bu vicdansızlıktır. Elbette eleştiriler olacaktır ama yapıcı yönde olmalıdır. Bu iktidar daha 4 yıldır görevde ve hiç mi bir şey değişmedi?” diye konuştu.

(Isparta Oluşum)