Belediye Başkanı Hasan Balaman önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü"nde yeni gelen çocuk oyun alanlarına konulacak açık hava spor aletlerini tanıttı, sonra yıkımı yapılan Et Entegre Tesisinde açıklamalarda bulundu.

   Göreve geldiğinden bugüne kadar Isparta"da ki hizmet zincirine bir halka daha ekleyen Başkan Balaman, park ve bahçe alanlarını genişleterek, halkın yoğun isteği üzerine çocuk parkları ve şehrin bazı noktalarına açık hava spor aletleri monte ettiriyor. Bugüne kadar şehre 135 adet park yapıldı. 2007 yılı içinde 30 civarı daha park yapılacak.

  Bu yeni yapılacak olan parklara hanımlar ve beyler jimnastik aletleri yapılmasını istedikleri için Belediye Başkanı Hasan Balaman dün tırlarla getirilen 20 adet fitness spor aleti takımlarının tanıtımını yaptı. 30 civarında çocuklar için oyuncaklar geldi. Böylece eksiklikler giderilecek. Oyuncak alanlarında kauçuk zemin sisteminin uygulanması da Isparta için bir ayrıcalık oldu.

   Bu zemin sistemi ile çocuklar hem hijyenik anlamda hem de çeşitli şekillerde düşüp kalkma durumlarında yaralanmaları önlenerek güvenli bir biçimde eğlenmeleri sağlanıyor. Yapımına kenar mahallelerden başlayarak merkez mahallelere kadar tamamlanacak olan park alanlarında çocuklar ve büyükler için oyun takımları spor takımları tek tek monte edilecek. Spor takımlarının en belirgin özelliği çift taraflı olmasıdır.

   1 takımı 20 bin YTL olan spor aletleri ve çocuk oyuncakları grubunun toplam maliyeti 1 milyon YTL ediyor. Spor aletlerinin monte edilmemiş haliyle ilk denemesini Hasan Balaman yaptı. Hasan Balaman fitness spor aletlerinin son derece kullanışlı olduğunu söylerken vatandaşların bu aletlerden yararlanırken dikkat edilmesi gerekenleri belirtti. Balaman; “ Yapması bizden, koruyarak kullanması halktan.

   Aletlerin üzerinde bulunan kullanma talimatlarını mutlaka okuyarak yararlanın. Ben her şeyi siz halkımız için yapıyorum, yararlanırken sağlığınız için ve bu alanların uzun süreli kullanılmasını sağlamak için lütfen dikkat ederek kullanalım. Hepimize hayırlı olsun” dedi. "Islah Projesi Hazır" Isparta"nın giderek güzelleştirildiğine bir kanıt olarak da et entegre tesisinin yıkım çalışması ziyaret edildi.

  Basın mensupları ile birlikte gezilen yatırım turlarından bir diğeri de Demirköprü civarında bulunan Et Entegre Tesisinin yıkım ve temizleme çalışması oldu. Tesisin yıkılma sebebini anlatan Balaman; Isparta ve civarı ilçelerin, illerin tüm hayvan kesimlerinin artık Yazısöğüt" te bulunan et entegre tesisinde yapıldığından dolayı buradaki tesisin yıkılarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

   Ayrıca eski su arıza merkezinin de yıkılacağını belirten Balaman; bu yıkım onarım çalışmalarının bir tarihi kapatıp yeni bir tarih başlatılması olduğunu söyledi. Et entegre tesisinin yıkıldıktan sonra yerine oldukça modern ve büyük bir nikah ve düğün salonu yapılacak. Önümüzdeki yıl içinde yapımı bitirilecek olan düğün salonu çok amaçlı olacak.

   İçinde annelerin gidip vakit geçirebileceği lokal, kadın sağlığı merkezi için bir yer de bulunacak. Su arızanın olduğu yerde de Gençlik Merkezi Projesi uygulanacak. Ayrıca Balaman Tabakhane konusunda kendisine söz söylenmesini istemediğini tüm buraların daha elverişili ve verimli kullanılmasını amaçladıklarını belirtirken “bizim hizmetimizle oynanmasın, buralar hizmet yeridir, siyaset yapılacak yerler değildir” dedi. Et Entegre Tesisi yanındaki derenin daha önceki haliyle şimdiki halinin farkını gösteren Balaman; “ Bu dereden 1 ay önce pislik akardı.

    Şu anda temizlendi ve yanlarına yürüyüş yolları yapıldı. Çevrede oturan vatandaşlarımız da bu kokudan ve görüntüden kurtulmuş oldular. Birilerinin bize meydan okuması yersizdir, görüldüğü üzere tüm Isparta giderek hızlı bir şekilde güzelleşiyor. Halkımızın bize güvenmesini istiyorum. Kendileri ve şehrimiz için yapılması gereken her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

BBM