Isparta’ya “Mücevher İşleme Merkezi” kurulması için AK Parti Isparta Milletvekili Bilgiç’in girişimleri sonuç verirse, en az 3000 kişiye istihdam sağlanacak.

Isparta’yı uçuracak, ekonomisini en az 5 kat büyütecek önemli bir yatırım için girişimlere başlandı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan Torba Yasa’da bulunan mücevher sektörü ile ilgili bir maddenin bu tür yatırımların önünü açtığını belirterek, bu yatırımlardan birini Isparta’ya kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Kuyumcular Odası yöneticileri ile Ak Parti Isparta Milletvekili, Plan – Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya yatırım için görüşme yaptı.

Bilgiç’in dernek yöneticilerinden “mücevher işleme” yatırımı yapılması noktasında Isparta’nın avantajlarını anlattığını, dernek yöneticilerinden “Mücevher İşleme Merkezi”ni Isparta’ya yapmaları için ikna etmek için yoğun çaba sarfettiği öğrenildi.

Yasanın çıkması durumunda derneğin Türkiye genelinde iki ile “mücevher işleme merkezi” kuracağı belirtilirken, iki ilden bir tanesinin de Isparta olması için girişimler sürüyor.

Isparta’ya “Mücevher İşleme Merkezi” kurulması durumunda Isparta ekonomisinin adeta patlama yapacağı ve en az 3000 kişiye yeni istihdam sahası açılacağı belirtiliyor.

“Mücevher İşleme Merkezi” yatırımının Isparta’ya yapılması için Milletvekili Bilgiç’in girişimlerinin ve ısrarının sürdüğü de belirtildi.