Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Senayi Demirkol, Isparta'yı Denizli ve Kayseri gibi sanayisi gelişmiş illerle bir tutan teşvik sistemiyle ilgili olarak 'Sadece bölgesel teşviklere takılıp kalmayın' diyen Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'a sert tepki gösterdi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın geçtiğimiz gün Barida Hotels'de gerçekleştirilen Isparta Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşma muhalefet partilerini tepkisine neden oldu.

"ISPARTALI SANAYİCİLERİN GAZINI ALMADAN ÖTE GİTMEZ"

Isparta Sanayisinin AKP iktidarının çıkardığı Teşvik Sistemleri'yle adeta yok olmaya doğru gittiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Senayi Demirkol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; İlimizin ihracat ve ekonomik alanda yaşadığı sorunların masaya yatırıldığı 'Isparta Ekonomi Forumu' toplantısı yapılmış ve toplantıya başta Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım olmak üzere çeşitlik Bakanlıkların ekonomiyle İlgili Müsteşar ve Genel Müdürleri katılmış. Peki, böyle bir toplantı şimdiye kadar neden yapılmadı da seçimlere 45 gün kala yapıldı. Bu, toplantı Isparta ekonomisinin ve Ispartalı sanayicilerinin teşvikten kaynaklanan sinirlerini yatıştırma, diğer bir deyişle gazını almaktan başka bir şey değildir.

"KAYSERİYLE ISPARTA'NIN GELİŞMİŞLİĞİ AYNI MI?"

Neden mi? Hemen söyleyeyim. Çünkü, AKP çeşitli zamanlarda Teşvik Sistemi çıkardı ve uygulamaya koydu. Yaklaşık 10 yıl önce 10 dolarla kaybettiğimiz söylenen bu teşvikten yararlanamama olgusu tüm hızıyla sürmektedir. 10 yıldır çıkan hiçbir teşvik sisteminden Isparta istediği desteği alamamıştır. Son olarak çıkarılan sınıflandırılmış bölge teşvik sisteminde ise Isparta sanki sanayisi çok gelişmiş bir şehirmiş gibi Denizli ve Kayseri gibi sanayisi adeta uçmuş illerin bulunduğu 2. Bölgeye konuldu. Bu Isparta’ya yapılmış en büyük kazıktır zaten. 

"ŞEHİRDE SANAYİYİ BİTİRDİNİZ DAHA NEYE TAKILMAMIZI BEKLİYORSUNUZ?"

AKP iktidarının Isparta için yaptığı teşvik sistemi hataları yüzünden her geçen gün kan kaybederken, geçtiğimiz günlerde Isparta’ya gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da Isparta’nın mevcut teşvik sisteminden memnun olduğunu söyleyemem. Ancak, sadece bölgesel teşviklere takılıp kalmayın' açıklamasında bulunmuş. Peki sayın Yıldırım, biz yaklaşık 10 yıldır şehrimizin sanayisine kan kaybettiren ve adeta bitme noktasına getiren teşvik konusuna takılmayacağız da neye takılacağız? Böyle saçma bir söylem olabilir mi?

"ISPARTA HALKI BUNLAR DİKKATE ALACAKTIR"

Ben, gerek AKP'nin Isparta’ya teşvik üzerinden verdiği cezanın gerekse sayın Bakan Yardımcısının açıklamalarını Isparta halkının dikkate alarak 7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde ona göre oy kullanacağına inanıyorum"