Başkan Başdeğirmen, birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek şu açıklamalarda bulundu: “Gerçekten bugün çok mutluyuz. Isparta olarak çok büyük bir başarı elde ettik. Yılların özlemini bu gün giderdik. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. İnandık, başardık çünkü kolay değil. Türkiye’de bunun örneği var mı bilmiyorum. Bal liginden 3. Lige çıkacaksın, aynı yıl 2. Lige çıkacaksın bu müthiş bir başarı. Kolay elde edilecek bir başarı değil. Tabii ki Allah’ın yardımıyla biz bunları yaptık fakat burada futbolcularımız gerçekten çok müthiş bir fedakârca görev yaptılar. Vazifelerini yerine getirdiler. Teknik heyetimiz hocamız Hakan bey ve başkanımız Atakan Yazgan burada çok büyük emek verdiler. Yani bunlar çok kolay şeyler değildi, inanmak lazımdı.

İnanmadan hiçbir yere varılmıyor. Önce inanacağız sonra hedefimize koşmak için mücadelemize devam edeceğiz. Bizler bunu yaptık. Tüm Isparta olarak kenetlendik. Milletvekillerimiz Süreyya Bey olsun, Recep Bey olsun, Mehmet Uğur bey olsun. Bizler ve tüm birimler Ispartalı olarak biz buna inandık. Gerçekten çok güzel mücadeleler verdik. Yendik, yenildik üzüldük. Sevindik bazen umutlarımızın kaybolduğu zamanlar oldu. Ama çok şükür ki biz play-off lara kaldık. Play-Off’da göstermiş olduğumuz performans yani bilmiyorum. Ama 2. Ligde veya 1. Ligde olan bir performanstı 3. Ligde olmamıza rağmen arkadaşlarımız, çocuklarımız gerçekten canı gönülden mücadele verdiler. Onlar hedeflerini koymuşlar kazanacaklardı ve Isparta’ya bu şampiyonluğu hediye edeceklerdi.

Bu anlaşılıyor son maçımız Eskişehir’deydi. Müthiş bir oyun oynadılar ben buradan tekrar tebrik ediyorum fakat Bursa Yıldırım da çok başarılı bir oyun oynadı çok güzel oynadılar. Yani ben 1. Lig, süper lig gördüğüm maçlar kadar heyecanlı sürükleyici bazen gözümüzü kapattığımız anlar oldu. O kadar çok etkilendik ki yani Bursa seyircisi de çok fazla kalabalıktı. Onlarda çok destek vermişler. Bütün protokolleri oradaydı belediye başkanlarından tüm millet vekillerine kadar valililerine kadar onlarda ordaydılar. Biz de ordaydık bunlar çok güzel şeydi spor bizi birleştirdi. Birlik beraberlik diyoruz ya sporda biz bunu gördük. Şimdi bu spor çok iyi bir güce sahip etken oldu. Bugün şehri gördük sizlerde gördünüz kaldırımlar yollar o sayısını bilemediğimiz kadar araç konvoyun içerisinde yani bunu anlatmak insana heyecan veriyor. Yaşamak daha bambaşka bir şey. Sanki şuanda o son penaltıları çekermiş gibi şehrin içerisinde o heyecanı yaşadık. penaltıda ki o güzel oyuncularımızın attığı goller diğer takımın hataları nerdeyse 5 tane %1000 gol olacak pozisyonlarda olmadı 3 tane direkten döndü. Tabi bunlar acaba olmayacak mı acaba şansımız yaver gitmeyecek mi derken yüce rabbim bize bu güzelliği yaşattı. Çok şükür çok mutluyuz.

Emeklerimiz boşa gitmedi bildiğiniz gibi otobüs olayı arkasından hem şahsi hem belediye olarak yapmış olduğumuz destekler yardımlar tabi ki tek başına yürümüyor bu işler bizler beraber olmak zorundayız. Her türlü maddi manevi beraber olursak biz bu işte başarılı oluruz. Ama hep beraber birlik beraberlik içerisinde olunca başarı nasıl kazanılıyormuş.
Bunu da gördük bundan sonra yapacağımız her türlü etkinlikte çalışmada faaliyetli projede inşallah hepimize örnek olsun. Ben bundan dolayı son derece mutluyum. Evet 2. Lige geldik 2. Ligden sonra tabi ki burada bu hızla acaba tekrar bir basamak daha yukarı çıkabilir miyiz? Hedefimiz bu tabi ki bundan sonra 1. Lig PTT lig, bunu da başarmak inşallah bizlere nasip olur. Siz çok destek veriyorsunuz basın olarak yorumlarınızla verdiğiniz o konuşmalarınızla yön gösterici vatandaşa duyurma anlamında tanıtma anlamında paylaşma anlamında sizlerde güzel şeyler yapıyorsunuz. Ben buradan bizler hep beraber olmak hepimiz sizler futbolcularımız Atakan Yazgan ve takımı Süreyya bey ve millet vekillerimiz gerçekten bu işin içerisinde çok emek verdi . Ankara’da olsun burada olsun mücadele verdi .

Milletvekillerimizin hepsi gönülden bu işin içerisinde oldu. Tabiiki burada valimizi unutmamak gerekiyor. Valimiz her maçımızda bizim stattaydı. Bu çok güzel bir şeydi yani orada olması bizler her zaman için bir güç verdi. O desteği bizim için çok önemliydi. Bir çok valilerimizi gördük hiç Ispartaspor’un birtane bile maçını izlemeden gidenleri. Onun için sayın valimizin şuanda ki bize karşı davranışı spora bakış açısı sporla alakalı görüş ve düşünceleri bizleri çok mutlu etti yani burada kanal 32, yazılı basın olsun internet sayfaları olsun

Bunları hep beraber bir bütün olarak düşündüğümüz zaman çok güzel bir sonuç çok güzel bir çalışma Allah razı olsun herkesten bu mutluluğu bize yaşattıkları için bize tekrar futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi ki son söz taraftarın taraftarımız olmasa bizim hiçbir zaman bu gücümüz olmaz şehrin tüm coşkusu taraftarımıza bağlıydı evet bizde taraftarımıza elimizden gelen neyse yapmak için her türlü gayreti gösterdi. Evet bende buradan taraftarımızı kutluyorum. Bir tane futbolcumuz şunu söyledi: Daha önceden futbol oynayan bir arkadaşımız dedi ki biz sahaya çıktığımız zaman karşı takımın formasına ve kramponlarına bakardık dedi acaba onlar eğer karşı takımda ki kıyafetleri formaları ayakkabıları bizden kaliteliyse biz kendi kendimize etkilenirdik. Karşı tarafın daha güçlü olduğunu düşünürdük.

Bir eski futbolcumuz, Şimdi bu otobüs alındı ya dedi. futbolcuda şöyle bir görüş oluyor dedi. O araçla Fenerbahçe’nin kullandığı bir otobüsle karşı takımın maçına gittiği zaman karşı takım etkilendiğini söyledi. Bana bakın bir otobüs deyip geçmemek lazım. Motive anlamında orada oyuncularımıza verilen değer anlamında ve o şekilde karşı tarafa gittiğinde üst seviyede bir kaliteyle formasıyla kramponuyla inişiyle yürüyüşüyle aracıyla bunları görünce karşı taraf etkilenir dedi. bana bu futbolcu arkadaşımız ben bu gün onu gördüm dün onu da gördüm eski şehirde bunlar güzel şeyler bizde elimizden geldiğince ihtiyacı olan yapılması gereken ne varsa onları her zaman yapıp bizde takımımızın peşinde olmaya devam edeceğiz inşallah.