Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın Mevlid Kandili Mesajı;

2 Ocak 2015 Cuma’yı Cumartesiye bağlayan gecenin Peygamber Efendimizin doğum günü olması münasebeti ile Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bir mesaj yayınladı. 

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12.gecesi doğmuştur. O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. Hayatında ve öğütlerinde hem bireysel hem de toplumsal hayatımızı aydınlatacak çok güzel örnekler vardır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü olan Mevlid Kandili'nin Ispartalı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.
     
Sevginin ve sevgililerin en şereflisi Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Onun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek gerekir. Bu nedenle Mevlid Kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Her bakımdan sıkıntılar içinde kıvranan insanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, maddi ve manevi sıkıntılar içinde çırpınan günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir.
      
Bu kutlu günlerde Peygamberimizin daha iyi tanınmasına, O'nun verdiği mesajların daha iyi algılanmasına vesile olmasını diliyor, Ispartalı hemşerilerimin ve Tüm İslam Aleminin Mevlid Kandili'ni kutluyorum.