Sevgili dostlar 31 Mart seçimleri artık geride kaldı. Şimdi seçenler için geçim zamanı, seçilenler içinde icraat zamanı başladı.

Isparta halkı merkezi hükümetten daha fazla hizmet alabilmek için “Şehrül-Emin” olarak Şükrü Başdeğirmen’i seçti. Doğru bir yaklaşımla aklı-selim galip gelmiş oldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri 6. Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural’da kendisine bağlı olan oda başkanları ve teşkilat mensupları ile birlikte seçimlerden önce açık şekilde Şükrü Başdeğirmen’i desteklediklerini kamuoyuna deklere etmişti.

Ahmet Başkan, seçimlerden önce taraf oldu, emek çekti ve başarıya katkı yaptı. Seçimlerden sonra da teşkilatı ile birlikte yoğun katılımla kutlamalarda bulundu. Ve 31 Mart tarihinden sonra Isparta Belediyesinin esnafın bir evi haline geldiğini söyleyerek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e başarı dileklerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan 6. Bölge ESKKK Birlik Başkanı Ahmet Tural öyle anlaşılıyor ki teşkilatı adına çok doluydu ve çok dertliydi.

Sevgili dostlar, Ahmet Tural’ın Şükrü Başkanı ziyaretinde sarf etmiş olduğu; “Artık belediye esnafın evi haline gelmiştir. Burada esnafın arasına fitne ve fesadın sokulmadığını gördük. Sözde değil, özde esnaf dostu”  sözleri rasgele seçilerek söylenmiş sözler olamaz. Kelimelerin farklılığı asıl manayı değiştirmez, belli ki bir yerlere göndermeler var. Mesajlar var.

Demek ki eski belediye yönetimi zamanında esnaflar adına bazı sıkıntılar yaşanmış. Öyle umut ediyorum ki vakti ve zamanı geldiğinde bunlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Örneğin; “katı atık meselesi” Isparta kamuoyunda haftalarca, aylarca tartışıldı. Esnaf ve ticaret erbaplarına haksız yere binlerce liralık katı atık bedelleri çıkarılarak tahsil edilmişti. Haksız yere diyorum çünkü bir sene sonra yanlış hesaplama yapıldığı anlaşıldı. Ve fatura günah keçisi ilan edilen belediye memurlarına kesilmişti.  Halbuki o günkü belediye yönetimi hesaplamaların doğru yapıldığını iddia ederek, gidin derdinizi Ankara’ya anlatın şeklinde savunma yapmıştı.

Dediğim gibi yanlış hesap Bağdat’tan döner misali, iki yıl sonra hesap düzeltildi. Belediye mahsuplaşma yoluna gitti. Ancak o günlerde 10 bin liralık, 20 bin liralık katı atık bedelini ödeyemeyen birçok küçük esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalmıştı.

Sevgili dostlar bizde Ahmet Başkan gibi Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e güveniyoruz ve inanıyoruz. Şükrü Başkanın, yıllarca sivil toplum örgütlerinde idarecilik yapmış ve birçok alanda sosyal çalışmalarda bulunmuş birisi olarak “gönül insanı” kimliğiyle dertlere, sıkıntılara ve yaralara merhem olacağına inanıyoruz.