Isparta Belediyesinin ''İşsiz kadınlara iş sahası yaratıyoruz'' sloganıyla başlattığı proje kapsamında işbirliği yaptığı tekstil firmasının sahipleri, atölyede çalışan 50 kadına 2 aylık maaşlarını ödemeden kayıplara karıştı.

     Sidre Mahallesi Sosyal Tesislerinde belediye tarafından tahsis edilen alanda tekstil atölyesinde çalıştıkları süre içinde maaşlarını alamayan bir grup kadın, belediyeye gelerek, muhatap aradı.

     Atölye işçilerinden Fatma Yiğit, proje için geçen ekim ayında belediye ve bir tekstil firması işbirliğinde atölye kurulduğunu, kendilerinin de orada çalışmaya başladıklarını söyledi.

     Fatma Yiğit, 4 Aralık 2010 tarihine kadar orada çalıştıklarını ancak o tarihte gittikleri atölyenin kapısının kilitli olduğunu, firma temsilcisi olduğunu öğrendikleri Abdullah Koyuncuoğlu, Ferdi Özkoç ve Abdullah Özkoç isimli kişilere de ulaşamadıklarını belirtti.

     Yaklaşık 2 ay tekstil firmasında çalıştıklarını dile getiren Yiğit, atölyede çalışan 50 kişinin maaşını alamadığını öne sürdü. Firmanın çalışanların sigortalarını da yaptırmadığını ifade eden Yiğit, 4 Aralıktan itibaren belediyeye gelip gittiklerini, ancak muhatap bulamadıklarından yakındı.
 

    Belediyenin böyle bir firmaya nasıl kefil olduğuna anlam veremediklerini dile getiren Yiğit, şunları söyledi:

     ''Belediye bir projeye öncülük yapıyor ve proje için bir firmayla işbirliğine gidiyor. Ancak o firma, projenin tam tersine bize iş istihdamı sağlamak yerine yüz üstü bırakıyor, mağdur ediyor. Belediye yetkilileri nasıl oluyor da tam araştırma yapmadan bir firmaya kefil oluyor, anlamıyoruz.''

     Atölyede çalışan Özge Varol da belediyeye güvenerek bu atölyede çalışmaya başladıklarını, ancak çalıştıkları süre içinde firmadan maaşlarını alamadıklarını belirterek, ''Firmaya belediye kefil olduğu için belediyeye geliyoruz, ama muhatap bulamıyoruz. Sıkıntıdayız. İki ayımız gitti'' dedi.
    
     -''İSTİHDAM YARATMAK İSTEMİŞTİK''-
    
     Isparta Belediyesi Kültür Müdürü Hasan Arıtürk, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, istihdam yaratmak amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini, ancak istemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını söyledi.

     Söz konusu firma hakkında gerekli araştırmayı yaptıklarını, hatta Beyşehir'deki iş yerlerini de gezdiklerini ifade eden Arıtürk, ''Isparta'da güzel bir şekilde çalışmaya başladılar, ama sonradan girdikleri maddi sıkıntıdan dolayı atölyeyi kapattılar. Olayın takipçisiyiz'' dedi.

     Hukuki yola başvuracaklarını ve orada çalışan insanların mağdur olmaması için de gerekli çalışmayı yürüttüklerini söyleyen Arıtürk, atölyeyi Ispartalı bir iş adamına devredip, çalışmasını sağlayabileceklerini aktardı.

     Atölyede penye tişört üretimi yapıldığını aktaran Arıtürk, ''İstihdam yaratmak istemiştik. Böyle olmasını istemezdik'' diye konuştu.